Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mazda3 primește în Europa noua motorizare SKYACTIV-X cu benzinar de 2.0 litri

6 Iunie 2019 - 11:36
Redacţia PiataAuto.md
Niponii lansează o nouă motorizare pentru noua generație Mazda3. Hatchback-urile și sedanurile vor fi disponibile în Europa cu unitatea pe benzină SKYACTIV-X de 2.0 litri. Motorul vine cu un sistem de aprindere combinat și promite un consum mediu în regim mixt de invidiat.
Premiera mondială a noii generații Mazda3 a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Ulterior compacta niponă s-a lansat oficial și în țara noastră, iar acum modelul va fi disponibil cu noua motorizare performantă SKYACTIV-X. Motorizarea prevede un propulsor pe benzină sub capotă, de 2.0 litri, ce combină aprinderea cu scânteie, tradițională pentru benzinare, cu aprinderea prin compresie, caracteristică deobicei pentru motoarele diesel. Noul benzinar este capabil să livreze 181 CP și un cuplu maxim de 224 Nm, transmis standard pe puntea față prin intermediul cutiei manuale cu 6 trepte. Opțional este disponibilă cutia automată cu 6 rapoarte și un sistem de tracțiune integrală.
Consumul mediu indicat de noua motorizare, cuplată la cutia manuală și sistem de tracțiune integrală este de doar 5.4 litri/100 km. Unitatea SKYACTIV-X va fi disponibilă cât pentru Mazda3 în caroserie hatchback, atât și în caroserie sedan, însă sistemul opțional de tracțiune pe patru roți este prevăzut doar pentru hatchback.
Despre noua motorizare am relatat în detaliu într-un articol anterior, după ce redacția noastră a participat la testul internațional cu noua motorizare. Mazda3 în caroserie hatchback cu motorul SKYACTIV-X are un preț de start în Moldova de 21,200 euro pentru versiunea cu cutie manuală. Aceeași mașină echipată cu cutie automată are un preț de pornire de 23,200 euro, același preț fiind prevăzut pentru hatchback-ul cu tracțiune integrală și cutie manuală. Varianta de top cu tracțiune integrală și cutie automată 26,200 euro. Sedanul cu noul benzinar și cutie manuală are un preț de 21,200 euro, pe când aceeași variantă cu cutie manuală pornește în Moldova de la 23,200 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter