Mercedes-AMG a dat startul producției celui mai puternic benzinar cu 4 cilindri în istorie

Mercedes-AMG a dat startul producției noii unități turboaspirate pentru modelele de performanță. Noul benzinar este cel mai puternic motor de serie de 2.0 litri, cu 4 cilindri, creat vreodată nu doar în cadrul concernului Daimler, dar și în industria auto mondială. Mai târziu unitatea se va regăsi sub capotele modelelor compacte din gama Mercedes-AMG.
Motorul cu indicile M139 a venit să înlocuiască în gamă vechea unitate M133, fiind cel mai potent benzinar creat de specialiștii germani vreodată. Noua unitate va fi instalată sub capotele modelelor Mercedes-AMG A 45, CLA 45, GLA 45 și GLB 45, fiind disponibilă în două variante de putere, ce depășesc benzinarul precedent. Standard motorul de 2.0 litri livrează 381 CP și 475 Nm, însă pentru modelele de performanță de top, cu sufixul "S", este prevăzută varianta modificată cu 421 CP și 500 Nm la activ.
Asamblarea manuală a motoarelor M139 a început la uzina AMG din Affalterbach, iar fiecare unitate va avea doar un singur specialist, cu semnătura acestuia aplicată pe blocul de cilindri. Astfel, cei de la Mercedes-Benz pregătesc premiere savuroase cu modele de performanță compacte.
0
1,688
GALERIE FOTO (46 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!