Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz pregătește un sedan de dimensiunile lui E-Class cu propulsie 100% electrică

7 Iunie 2019 - 17:33
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz planifică să multiplice gama de modele electrificate în cadrul sub-brandului EQ. În prezent germanii au lansat un singur model cu acest indice, acesta fiind SUV-ul Mercedes-Benz EQC. Conform planurilor, următorul model electric va fi un hatchback compact EQA, iar ulterior constructorul din Stuttgart pregătește lansarea unui sedan de talie mai mare, cu denumirea EQE.
Potrivit publicației britanice Autocar, ce face referire la surse din interiorul companiei germane, viitorul sedan electric va avea dimensiuni similare cu Mercedes-Benz E-Class, însă nu va fi o versiune electrică a acestuia și mai mult de atât, va adopta un alt limbaj stilistic, caracteristic modelelor din seria EQ. Astfel, viitorul EQE va concura direct cu electromobilul american Tesla Model S.
Potrivit celor de la Autocar, Mercedes-Benz EQE, ce poartă acum denumirea de uzină V295, va avea la bază platforma MEA2 și un sistem de propulsie electrificată cu unul sau mai multe motoare electrice, în dependență de versiune, iar variantele de top vor avea la activ peste 400 CP, în timp ce autonomia va atinge 600 km. Noul Mercedes-Benz EQE ar putea fi prezentat pe parcursul următorilor 2-3 ani, iar lansarea pe piață va avea loc până în 2022.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter