Niponii dezvăluie informații despre substratul tehnic al noului electromobil Honda e
13 Iunie 2019, 14:18
Honda a emis un comunicat de presă în care a oferit informații despre substratul tehnic al electromobilului urban Honda e.
În următoarele zile electrocarul va marca premiera mondială, iar primii clienți deja au plasat comanda prealabilă pentru electromobil. Între timp, niponii dezvăluie tot mai multe date despre substratul tehnic și nivelele de echipare ale noului Honda e.

Anterior niponii anunțau că electromobilul urban va avea camere de supraveghere exterioare, ce vor substitui în întregime oglinzile retrovizoare laterale, iar asta chiar și în dotările incipiente. În noul comunicat de presă au fost dezvăluite date despre platforma tehnică, ce stă la baza noului Honda e.
Niponii au dezvoltat platforma pentru noul electromobil de sine stătător, fără a utiliza tehnologii deja lansate anterior, astfel încât Honda e va fi primul model construit pe noua bază. Electromobilul va dispune de suspensii independente pentru ambele axe, iar o bună parte din piese sunt executate din aluminiu. Inginerii au asigurat o distribuie perfectă a greutății între axe, de 50:50, iar împreună cu un centru de greutate mai mic și suspensie mai rigidă Honda e promite să livreze senzații tari în viraje.
Motorul electric s-a situat pe puntea spate, precum și în cazul modelelor dezvoltate pe platforma MEB din cadrul Concernului Volkswagen, iar astfel Honda e va avea un sistem de tracțiune pe puntea spate. Unitatea de propulsie este alimentată de la un set de baterii cu răcire lichidă, situat în podeaua electrocarului, cu o capacitate de 35.5 kWh. Niponii asigură că bateriile vor fi capabile să-i asigure mașinuței urbane o autonomie de până la 200 km, iar rezervele vor putea fi suplinite până la 80% în 30 minute de la o stație de încărcare rapidă.
Premiera publică a noii Honda e ar putea avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an. Startul porducției de serie este planificat pentru sfârșitul acestui an
la uzina Honda din Japonia, iar primele unități vor fi livrate clienților din Europa cu câteva luni mai târziu. Anterior Honda anunța că planifică să comercializeze circa 5 mii
electromobile Honda e anual, însă la ora actuală peste 30 mii persoane și-au manifestat interesul pentru electromobilul nipon plasând comenzi preliminare.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,422
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!