O familie de moldoveni, stabiliţi în Olanda, împărtăşeşte propria experienţă cu Tesla Model 3
7 Iunie 2019, 11:21
O familie de moldoveni, stabiliți în Olanda, de curând au devenit fericiții proprietari ai unui electromobil Tesla Model 3. Timp de puțin peste 3 luni Dan Ursu și Oxana Greadcenco, protagoniștii acestei relatări, s-au
aventurat într-un ritm de exploatare ceva mai intens și în doar câteva luni au reușit să parcurgă cu electromobilul american peste 15 mii kilometri! Ei bine, cu o astfel de parcurs, cei doi concetățeni de-ai noștri au și câte ceva de spus despre experiența de utilizare a unui Tesla Model 3.

Dan și Oxana au plasat pre-comanda pentru un Tesla Model 3 nou-nouț
acum 3 ani, atunci când electromobilul american era încă departe de producția de serie. Totuși, fiind stabiliți în Olanda, unde cei de la Tesla au și un sediu și o fabrică, protagoniștii noștri au fost printre primii fericiți clienți care și-au ridicat electromobilul mult așteptat, în luna februarie a acestui an. Imediat a urmat o aventură ajunsă astăzi la un parcurs total de peste 15 mii kilometri și 3 luni de exploatare.
La un asemenea parcurs, după mai multe călătorii prin Olanda și alte țări europene, tinerii noștri au zis să facă
și un calcul de referință, pentru a vedea cât, de fapt, le-a permis să economisească electromobilul
american într-o țară cu taxe și prețuri de combustibil mai usturătoare, cum este Olanda, iar rezultatul este unul spectaculos!
Astfel, potrivit estimărilor Oxanei, exploatarea unui automobil convențional dotat cu propulsor cu combustie internă pe benzină pe un termen de 3 luni ar include, cel puțin, următoarele cheltuieli:
– taxa de drumuri pentru 3 luni – circa 245 euro (sau 450 euro, dacă am vorbi de un automobil cu motor diesel);
– costuri de mentenanță și întreținere cu deservire la un centru specializat după un parcurs de 15 mii km – circa 500 euro;
– Cheltuieli pentru combustibil (benzină), cu un consum mediu de 8 litri/100 km și un preț de 1.65 euro/litru – 1,980 euro.

Astfel, avem un total de 2,725 euro pentru un automobil cu motor pe benzină sub capotă. Exploatând un Tesla Model 3, timp de 3 luni și 15 mii km parcurși protagoniștii noștri au suportat cheltuieli de doar... 34 euro! Dar și acești bani au fost cheltuiți pentru încărcarea bateriilor în afara stațiilor Supercharger, unde Dan și Oxana, fiind proprietari de Tesla Model 3, beneficiază de energie electrică gratuită pe un termen de 6 luni, după care vor mai beneficia de energie gratuită pentru un parcurs de 7,500 km. De altfel, electromobilele nu sunt supuse achitării taxelor de drum în Olanda. Deci, utilizând un electromobil, concetățenii noștri au economisit aproape 2,700 euro, dar și au contribuit la reducerea nivelului de poluare a mediului înconjurător!
În prezent, încântați de experiența de exploatare a unui Tesla Model 3, moldovenii noștri au pornit într-o călătorie lungă prin Europa, în cadrul căreia planifică să ajungă și în Moldova. Vor urma, cu siguranță,
relatări excepționale despre experiența de utilizare a unei Tesla Model 3, pe care le puteți urmări pe paginile de Facebook a protagoniștilor noștri de azi, Dan și Oxana.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,790
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!