Opel dezvăluie detalii despre toate motorizările noului Corsa și anunță data startului vânzărilor

Cea de-a șasea generație Opel Corsa, dezvoltată pe baza platformei CMP (Common Modular Platform) din cadrul Concernului francez PSA, pe care mai devreme a debutat și noul Peugeot 208, a fost prezentată acum o lună – hatchback-ul compact german a fost prezentat în premieră mondială cu prima versiune 100% electrică în istorie, iar astăzi cei de la Opel au dezvăluit informații despre celelalte motorizări, ce vor fi disponibile pentru Corsa și au anunțat data lansării vânzărilor.
Având o platformă tehnică comună cu Peugeot 208, noul Opel Corsa a preluat în întregime și gama de motorizări, lansată pentru hatchback-ul francez. Astfel, variantele incipiente Corsa vor fi disponibile cu benzinarul aspirat natural de 1.2 litri, cu 3 cilindri și 75 CP la activ. Același motor dotat cu un turbocompresor este disponibil în alte două variante de putere, de 100 și, respectiv, 130 CP la activ. Va fi disponibilă și o motorizare turbodiesel – unitatea cu 4 cilindri de 1.5 litri cu 102 CP la activ. Standard motoarele se cuplează la cutii manuale, una cu 5 rapoarte pentru benzinarul aspirat natural, și o cutie cu 6 rapoarte pentru celelalte motorizări. Pentru motoarele turboaspirate este disponibilă cutia automată cu 8 trepte, inclusă standard pentru varianta de top cu 130 CP la activ.
Odată cu distribuirea informațiilor despre motorizări, germanii au dezvăluit date și despre nivelele de echipare oferite pentru Corsa, 4 la număr, cea de top fiind GS Line, cu elemente exterioare mai agresive, precum pe modelul prezentat în imagini. În varianta de top hatchback-ul german dispune de bare de protecție modificate, eleron de dimensiuni generoase pe haion și regim de rulare adițional, denumit Sport, menit să ajusteze setările standard ale servodirecției și tandemului motor-cutie pentru senzații mai pronunțate în timpul rulării.
Chiar și în versiunile incipiente Opel Corsa va fi livrat cu un set de sisteme destul de generos, ce va include cadrane de bord digitale, iar opțional este disponibil un sistem multimedia performant cu ecran imens de 10 inch. Lista opționalelor include tapiseria din piele pentru habitaclu, volan cu încălzire electrică, cameră de marșarier, funcție de masaj pentru scaunele față, asistent automatizat de parcare, cruise control adaptiv și faruri IntelliLux.
Startul vânzărilor pentru Opel Corsa este anunțat pentru data de 1 iulie curent în Germania. Prețul de pornire pentru varianta incipientă este de 13,990 euro – identic cu prețul variantei de bază a generației cu numărul 5 Corsa. Livrările vor demara în toamna acestui an.
0
1,849
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!