Parteneriat de excepție: automobilele BMW, Ford, Mercedes-Benz și Volvo vor comunica în timp real

Patru constructori auto au anunțat un nou parteneriat pentru siguranță în trafic – automobilele din gama BMW, Daimler, Ford și Volvo vor comunica automatizat între ele pentru a transmite date despre situația și pericolele din traficul rutier în timp real, prin intermediul conexiunii internet. La proiect au aderat și companii-furnizori de sisteme de navigație Here și TomTom.
Sistemele integrate în automobilele constructorilor participanți la proiect vor colecta și furniza informații despre activitățile întreprinse de șoferi în trafic precum, de exemplu, activarea semnalizatorului de accident sau acționarea bruscă a frânei. Datele vor fi stocate într-un cloud unde pentru celelalte automobile din preajmă va fi creat și transmis un mesaj specific, astfel încât celălalt șofer, proprietar al unui automobil din gama constructorilor participanți, va fi atenționat din timp despre situația din traficul din cale, printr-o notificare apărută direct pe ecranul sistemului multimedia de la bord. Cloud-ul va fi gestionat de furnizorii de sisteme de navigație Here și TomTom.
BMW, Daimler și Volvo au venit cu precizări cu comunicate de presă pe marginea noului proiect. Astfel, cei de la BMW au comunicat că automobilele sale vor transmite informații despre vizibilitatea redusă, carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, sau despre automobile blocate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Totodată, o avertizare va fi expediată celorlalți participanți la trafic în cazul în care șoferul va apela la servicii de urgență prin intermediul sistemului integrat eCall.
Automobilele Mercedes-Benz vor furniza informații în cazul în care șoferul va activa semnalizatoarele de accident (Hazard Warning System), iar astfel ceilalți participanți la trafic vor fi atenționați despre un posibil accident în preajmă.
Modelele Volvo vor oferi informații celorlalți participanți din cadrul proiectului în cazurile când șoferii automobilelor suedeze vor activa semnalizatoarele de accident (Hazard Light Alert) și vor atenționa despre carosabil alunecos în cadrul sistemului integrat Slippery Road Alert, ce monitorizează aderența. De menționat, că anterior suedezii anunțau că asemenea comunicări vor fi lansate din 2020 pentru toate modelele Volvo.
Potrivit informațiilor distribuite de BMW într-un comunicat de presă, proiectul va demara în regim de teste începând cu 1 iulie curent, inițial doar în Olanda. Ulterior o serie de teste similare va fi desfășurată în Finlanda, Germania, Luxemburg, Spania și Suedia.
0
1,454
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!