Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Audi A6 Allroad! Break-ul cu capacități sporite în offroad se lansează cu o ediție aniversară

5 Iunie 2019 - 12:49
Redacţia PiataAuto.md
Audi prezintă în premieră mondială noua generație a break-ului cu capacități sporite în offroad Audi A6 Allroad. Modelul german totodată marchează și cei 20 de ani de la prima apariție a break-ului cu capacități sporite în offroad, atât de apreciat în rândul fanilor, iar cu acest prilej constructorul din Ingolstadt a pregătit și o ediție specială aniversară pentru noul model.
Precum și predecesorul, noul Allroad are la bază versiunile de top Audi A6 Avant și vine cu câteva modificări caracteristice segmentului respectiv de automobile. Designul exterior a fost menținut fără modificări substanțiale la nivel de forme și elemente exterioare, iar pe întreg perimetrul caroseriei și-au făcut loc plăcile decorative protectoare de culoare neagră, iar barele de protecție au beneficiat de scuturi de culoare argintie în părțile inferioare. Inserțiile decorative, de altfel, pot fi vopsite în nuanța caroseriei la solicitarea clientului. Un alt element caracteristic SUV-urilor Audi este calandrul cu grile verticale. Standard Audi A6 Allroad va fi livrat cu jante din aliaj de 18 țoli (!), iar opțional clienții pot comanda jantele originale de 21 țoli.
Standard pentru Audi A6 Allroad este inclusă suspensia pneumatică, oferită pentru celelalte modele din seria A6 doar în versiunile de top sau opțional. Standard Audi A6 Allroad are o gardă la sol de doar 139 mm, mai puțin caracteristică pentru modelele din clasă, dar în schimb break-ul va oferi o stabilitate mai bună la viteze mai mari, iar la viteze de peste 120 km/h garda este micșorată automatizat până la 124 mm. Pentru escapade pe teren accidentat este prevăzut, însă, regimul offroad, ce aduce o gardă la sol mai mare de până la 169 mm, cam tot atât cât oferă și majoritatea SUV-urilor contemporane de talie medie. Regimul Offroad poate fi activat până la viteze de 80 km/h. Garda la sol poate fi mărită și până la înălțimea maximă de 184 mm cu regimul Lift inclus, însă acesta poate fi activat doar la viteze de până la 35 km/h.
La habitaclu noul Allroad se distinge de celelalte modele din familia A6 doar prin inserțiile decorative speciale, însă nivelul de echipare standard este mult mai generos. Astfel, în variantele incipiente Allroad include tapiseria combinată textilă și din piele și haion acționat electric. Bancheta spate este una rabatabilă, în proporție de 40:20:40, iar volumul portbagajului este la fel de generos precum și în cazul break-ului A6 Avant – 565 litri standard și 1,680 litri cu bancheta spate rabatată.
În Europa Audi A6 Allroad va fi oferit în exclusivitate cu unitatea turbodiesel V6 3.0 TDI cu sistem de propulsie mild-hybrid, dotat cu un generator-starter, alimentat de la o baterie Li-ion. Vor fi disponibile trei variante de putere: 45 TDI cu 231 CP la activ, 50TDI cu 286 CP și varianta de top 55 TDI cu 349 CP. Indiferent de motorizare, turbodieselul este cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală full-time quattro.
Pe piața europeană Audi A6 Allroad se va lansa până la finalul acestei luni. Varianta incipientă are un preț de pornire de 61,500 euro în Germania, cu toate taxele incluse. La startul vânzărilor va fi disponibilă și versiunea aniversară 20 Years Allroad, cu echipamente mai speciale incluse standard, nuanțe și inserții originale, dar și un preț mai piperat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (17 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter