Premieră: break-ul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake primește prima sa versiune de performanță AMG

Germanii suplinesc gama de modele compacte de performanță cu sigla Mercedes-AMG cu noul CLA 35 Shooting Brake. Cel mai stilat break de performanță din portofoliul germanilor a preluat substratul tehnic de la coupe-ul cu 4 uși Mercedes-AMG CLA 35, dar vine cu o doză de practicism și o siluetă mai specială.
Partea frontală al noului Shooting Brake pregătit de AMG este similară coupe-ului cu 4 uși, cu o supradoză de sportivitate dictată de bara de protecție față cu prize de aer generoase. Diferența este dată la posterior, unde break-ul de performanță păstrează haionul și montanții spate puternic înclinați și primește o bară de protecție nouă cu un difuzor integrat și două terminații impunătoare ale sistemului de evacuare. Identic coupe-ului cu 4 uși CLA 35 AMG este și habitaclul, fiind oferite aceleași variante de inserții decorative și tapiserie.
Sub capota break-ului s-a situat unitatea turboaspirată pe benzină M 260 de 2.0 litri. Motorul este capabil să livreze 306 CP și 400 Nm, fiind cuplat la cutia robotizată AMG Speedshift DCT 7G cu dublu ambreiaj și sistem de tracțiune integrală. Standard șoferii vor putea alege dintre cele 5 regimuri de condus: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual, iar opțional este oferită aplicația AMG Track Pace, ce va afișa peste 80 parametri în timpul escapadelor pe circuit, precum timpul de referință pentru parcurgerea traseului, timpul de accelerație, viteza medie etc.
Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake indică un timp de accelerație până la 100 km/h similar coupe-ului CLA 35, de 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Noul break de performanță se va lansa pe piața europeană în toamna acestui an cu un preț de pornire de circa 55 mii euro. Mai târziu va debuta o versiune mai performantă, cu indicile "45" și cu un total de peste 400 CP la activ.
0
1,434
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!