Premieră mondială: Hyundai Kona se lansează cu sistem clasic de propulsie hibridă

Crossover-ul compact Hyundai Kona este un model cu cea mai diversificată gamă de motorizări din cadrul constructorului din Coreea de Sud. Modelul a debutat anterior cu variante dotate doar cu motoare convenționale cu combustie internă și cu o versiune 100% electrică. Acum, pentru a oferi clienților o alegere și mai vastă, constructorul lansează noua versiune Kona Hybrid, dotată cu sistem de propulsie hibrid clasic.
Totuși, Hyundai Kona Hybrid nu aduce prea multe noutăți pentru gama sud-coreenilor, dar nici pentru celelalte versiuni ale crossover-ului compact. Versiunea hibridă are un aspect exterior similar modelelor echipate cu motoare cu combustie internă, cu mici actualizări la nivel de gamă de jante din aliaj, oferite în mare parte opțional.
Sistemul hibrid de propulsie este preluat în întregime de la "fratele" comercializat cu sigla KIA – versiunea hibridă a lui Niro. Sistemul combină un benzinar de GDI de 1.6 litri, capabil de 105 CP și 170 Nm cu un motor electric, capabil să livreze 43.5 CP. În tandem cele două motoare au la activ 141 CP și 265 Nm cuplu maxim, iar sud-coreenii promit un consum mediu în regim mixt de doar 3.9 litri/100 km, însă doar în cazul în care crossover-ul va fi echipat cu jante standard de 16 țoli, pe când cu jantele opționale de 18 țoli acesta va indica un consum mediu de 4.3 litri de benzină.
În dependență de diametrul jantelor poate varia și timpul de accelerație până la 100 km/h, de altfel: crossover-ul cu jante de 16 țoli va cuceri viteza de 100 km/h în 11.2 secunde, atunci când același SUV echipat cu jante de 18 țoli are nevoie de 11.6 secunde pentru același exercițiu.
Hyundai Kona Hybrid se va lansa pe piața mondială în următoarele luni, iar diversificarea nu sfârșește aici – pentru anul viitor sud-coreenii pregătesc debutul versiunii plug-in hybrid pentru Kona, ce promite un consum de combustibil și mai mic, dar și o autonomie de până la 50 km în regim 100% electric!
0
431
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!