Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: Skoda pregătește un crossover coupe compact, prefațat de conceptul Vision GT

3 Iunie 2019 - 10:23
Redacţia PiataAuto.md
Skoda intenționează să cucerească segmentul SUV-urilor lansând mai multe modele cu capacități sporite în offroad, ce câștigă tot mai mult teren în preferințele clienților la nivel global. Oferind o gamă bine definită de SUV-uri de diferite dimensiuni, cehii nu puteau să nu să se conformeze trendurilor mondiale dictate de siluetele sport și coupe pentru crossover-e în segmentul lansat cândva de prima generație BMW X6.
Mai devreme cehii au lansat un SUV coupe, acesta fiind Skoda KODIAQ GT. Însă inițial noul model este dedicat în exclusivitate clienților din China, de unde își va continua expansia pe piețele vecine, dar și în Europa. Între timp, constructorul din Mlada Boleslav pregătește un model similar mai compact, care ar putea veni în Europa chiar până la KODIAQ GT. Cel mai probabil, următorul SUV din gamă, ce se va alege cu o siluetă mai stilată este proaspătul Skoda KAMIQ, debutat în Europa în primăvara acestui an. Modelul este prefațat în aceste zile de conceptul Vision GT, prezentat în China.

Acest sufix "GT" din denumire ne duce cu gândul anume la un model cu caroserie coupe, însă noul concept și ulterior modelul de serie, aparent, va avea o arhitectură echilibrată, cu elemente exterioare agresive dar și o doză bună de practicitate, cu care se fac faimoase modelele din gama cehilor, având o siluetă spate mai modestă, fără montanți puternic înclinați, iar astfel pasagerii celui de-al doilea rând de scaune nu vor duce lipsă de spațiu deasupra capului. În schimb, apartenența la seria "GT" va asigura crossover-ul compact cu un design mai agresiv al părții frontale, cu faruri îngustate, calandru impunător și prize de aer generoase în bara de protecție față. La posterior se regăsesc prize de aer mari și un difuzor integrat în bara de protecție spate.
Potrivit informațiilor preliminare, versiunea de serie Skoda Vision GT va avea un substrat tehnic comun cu crossover-ul destinat Europei, Skoda KAMIQ, având la bază aceeași platformă MQB. Asta înseamnă că sub capota crossover-ului se vor regăsi aceleași propulsoare, oferite în prezent pentru modelele compacte Skoda, benzinarele turboaspirate TSI de 1.0 și 1.5 litri, dar și "undă verde" pentru crossover pe piața europeană. Presa din China anticipează că versiunea de serie își va face debutul până la finalul acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter