Premieră mondială: break-ul BMW Seria 3 Touring debutează cu un design mai dinamic ca niciodată

Bavarezii prezintă în premieră mondială noul break BMW Seria 3 Touring – inginerii au preluat rețeta unui break de familie perfect și au adăugat condimente de sportivitate și practicitate și au creat o nouă operă de artă pentru călătorii de familie sau aventuri savuroase prin jungla urbană până la supermarket. Bavarezii au adaptat cu iscusință limbajul stilistic pornit de noul BMW Seria 8 pentru primul break din noua serie, or noua generație Seria 3 Touring are acum un aspect mai dinamic ca niciodată!
BMW Seria 3 Touring a preluat aproape toate elementele exterioare de la noul sedan cu același indice, chiar și blocurile optice spate păstrându-și forma, însă în noua postură de break acestea inspiră un dinamism mai pronunțat decât anterior. Seria 3 Touring va fi ales de persoanele ce au nevoie de mai mult practicism de la automobilul utilizat zi cu zi, dar nu sunt gata să sacrifice sportivitatea și senzațiile din condus, iar noul break tinde să satisfacă cele două însușiri situate, aparent, pe poluri diametral opuse.
Ambianța interioară, mai ales dacă e să vorbim de spațiul destinat șoferului și pasagerului față este preluată în întregime de la sedanul Seria 3, diferența fiind făcută de spațiul de după montanții centrali. Pasagerii banchetei spate vor beneficia de mai mult spațiu pentru picioare și ajustări pentru spătar, iar tot aici pot fi amplasate până la trei scaune pentru copii, două dintre care vor dispune de fixatoare Isofix.
Practicismul unui break "se măsoară", însă, după compartimentul destinat bagajelor, iar acesta oferă un nivel maxim de confort în acces și amenajare a bagajelor. Chiar și varianta incipientă BMW Seria 3 Touring dispune de un haion acționat electric, iar prin intermediul sistemului multimedia șoferul poate adapta până și unghiul de deschidere a haionului, pe când luneta poate fi deschisă separat.
Portbagajul are un volum de 500 litri, sau cu 5 litri mai mult decât în cazul predecesorului. De altfel, volumul poate fi mărit până la 1,510 litri prin rabatarea banchetei spate în proporție de 40:20:40. Tot în portbagaj proprietarii vor beneficia de o sumedenie de fixatoare și poziții de ajustare a acestora, pentru a poziționa bagajele după propria dorință în practic orice configurare.
Break-ul Seria 3 Touring a preluat gama de motorizări de la sedan, inițial fiind anunțate 6 versiuni, 3 pe benzină și 3 pe motorină. Varianta incipientă pe benzină, BMW 320i Touring are sub capotă benzinarul cu 4 cilindri în linie, ce livrează 184 CP. Motorizarea de bază este urmată de versiunea 330i Touring, ce are sub capotă aceeași unitate ce livrează 258 CP, pe când varianta pe benzină de top cu 6 cilindri în linie, BMW M340i xDrive Touring, are la activ 374 CP.
Lista motorizărilor diesel este deschisă de varianta 318d Touring, cu propulsor turbodiesel cu 4 cilindri, ce dispune de 150 CP. Motorizarea diesel incipientă este urmată de versiunea 320d Touring, ce include același propulsor capabil de 190 CP. Break-ul diesel de top, BMW 330d xDrive are sub capotă unitatea cu 6 cilindri în linie, ce livrează 265 CP.
Motorizările 318d și 320d vor fi livrate standard cu cutii manuale cu 6 trepte, cutia automată cu 8 rapoarte fiind disponibilă opțional pentru acestea, dar standard pentru toate variantele pe benzină și motorizarea de top turbodiesel.
Senzațiile tari din condus și precizia în viraje vor fi livrate celui din spatele volanului grație suspensiei performante. Comparativ cu predecesorul, noul Seria 3 Touring are o caroserie mai rigidă cu până la 25%, un centru de greutate mai jos, iar inginerii au asigurat și un echilibru perfect de greutate între axe de 50:50. Totodată, noul break este cu 10 kg mai ușor decât predecesorul.
De altfel, izolarea fonică îmbunătățită de rând cu confortul maxim la bord va face călătoriile de familie de lungă durată mai relaxante, însă șoferul break-ului va avea mereu parte de același nivel de adrenalină și senzații, pe care le poate savura șoferul unui sedan Seria 3 de generație nouă.
Tot aici sunt incluse cele mai noi tehnologii și sisteme din dotarea actualei game BMW, precum sistemul de infotainment cu comenzi vocale și tot felul de conexiuni cu gadget-urile, asistenți pentru șofer, inclusiv sistemul ce poate merge automatizat în direcție inversă repetând cu exactitate perfectă traiectoria ultimilor metri, dar și sistemele moderne de siguranță activă cu frânare automatizată și detectarea pietonilor.
0
404
GALERIE FOTO (136 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!