Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: crossover-ul Peugeot 2008 debutează cu o versiune 100% electrică

19 Iunie 2019 - 11:27
Redacţia PiataAuto.md
Electrificarea gamei Peugeot continuă – francezii prezintă noua generație a crossover-ului compact 2008, ce va fi disponibil cu o versiune 100% electrică, pentru prima dată în istoria companiei. Modelul a preluat platforma tehnică CMP (Common Modular Platform), cu care anterior au debutat hatchback-urile compacte Peugeot 208 și Opel Corsa.
Peugeot 2008 adoptă limbajul stilistic actual al mărcii franceze, debutat cu noul Peugeot 208, cu blocuri optice agresive și lumini de zi de tip LED, ce continuă cu elemente de iluminare verticale pe bara de protecție față. Totodată, crossover-ul compact are un aspect monumental grație părții frontale masive, cu calandru generos, ce în versiunile electrice va fi înlocuit cu o placă decorativă din plastic. La nivel de design posterior, însă, Peugeot 2008 se distinge mult de hatchback-ul compact 208, având blocuri optice caracteristice navei amiral 508.
Odată cu schimbul de generații crossover-ul indică o creștere în dimensiuni, având o lungime de 4,300 mm (4,159 mm anterior) și un ampatament de 2,650 mm (2,538 mm anterior). De spațiu adițional vor beneficia pasagerii banchetei spate, iar în compartimentul destinat bagajelor spațiul de depozitare a fost mărit cu 29 litri și constituie acum 405 litri în mod standard.
La interior și-a făcut loc noua interpretare a arhitecturii i-Cockpit, ce include cadranele de bord digitale și un ecran separat al sistemului multimedia, cu dimensiuni de 5, 7 sau 10 inch, în dependență de versiune. Confortul și plăcerea vizuală sunt dictate de tapiseria combinată din piele și Alcantara pentru versiunile de top, și iluminarea ambientală decorativă de tip LED. Francezii raportează o izolare fonică și termică îmbunătățită la habitaclu, comparativ cu predecesorul.
Clienții vor putea alege dintre cele 4 nivele de echipare: Active, Allure, GT Line și GT. Versiunile de top includ standard faruri full-LED, jante din aliaj de 18 țoli și scaune sport la bord. Opțional clienții pot bifa plafonul panoramic cu tapiserie de culoare neagră și sistemul audio de înaltă performanță Focal. Standard pentru toate versiunile, cel puțin în Europa, vor fi incluse sistemele de siguranță activă de ultimă generație, precum cruise control adaptiv și sistemul automatizat de frânare de urgență, activ în diapazonul de viteze cuprins între 5 și 140 km/h. Sistemul poate detecta pietonii și cicliștii.
Crossover-ele echipate cu motoare cu combustie internă vor fi disponibile cu următoarele unități: versiunile pe benzină PureTech, de 1.2 litri, cu 3 cilindri, livrate în 3 variante de putere, de 100, 130 sau 130 CP. Pentru amatorii de motoare diesel va fi disponibilă unitatea 1.5 BlueHDi, cu 100 sau 130 CP la activ, în dependență de versiune. Standard este prevăzută cutia manuală cu 6 trepte, iar opțional se poate opta pentru cutia automată Aisin cu 8 rapoarte, însă doar pentru variantele de top. Precum și anterior, Peugeot 2008 va avea doar tracțiune pe puntea față.
Marea noutate în gamă este varianta electrică, Peugeot e-2008. Această versiune este propulsată de un motor electric cu 136 CP și 260 Nm la activ, ce pune în mișcare puntea față. Motorul este alimentat de la un set de baterii de 50 kWh, amplasat în podeaua mașinii, ce asigură o autonomie de până la 310 km, conform standardului WLTP.
Peugeot 2008 urmează să se lanseze pe piață până la finalul acestui an, iar la alegerea clienților vor fi puse toate versiunile anunțate, inclusiv cea electrică. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de startul oficial al vânzărilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter