Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: germanii prezintă varianta de serie a SUV-ului compact cu 7 locuri Mercedes-Benz GLB

11 Iunie 2019 - 09:27
Redacţia PiataAuto.md
Germanii prezintă în premieră mondială varianta de serie a SUV-ului compact cu 7 locuri Mercedes-Benz GLB. Un prototip ce să prefațeze aspectul exterior și ambianța interioară a noului model, ce primește indicile GLB pentru prima dată în istoria mărcii, a fost prezentat mai devreme în China, iar interesul sporit din partea publicului și laudele fanilor i-au determinat pe germani să nu aștepte prea mult cu premiera versiunii de serie.
Noul Mercedes-Benz GLB se va situa în gama de SUV-uri germane între modelele GLA și GLC, însă la dimensiuni și nivelul de practicitate noul model este, totuși, mai aproape de modelul mai mare, adoptând, totodată, limbajul stilistic al celor mai noi modele din gamă cât la exterior, atât și la arhitectura interioară. Astfel, dacă noua generație GLA va fi orientată spre clienții tineri, ce nu și-au creat sau abia și-au creat o familie, atunci GLB va fi un crossover compact dedicat familiștilor mai experimentați.
În lungime Mercedes-Benz GLB măsoară 4,634 mm, deci este cu doar 35 mm mai scurt decât varianta actualizată GLC. Lățimea constituie 1,834 mm, înălțimea – 1,658 mm, pe când ampatamentul este de 2,829 mm, sau cu 44 mm mai puțin decât în cazul lui GLC.

Mercedes-Benz GLB a fost gândit inițial ca o variantă mai compactă a renumitului Gelandewagen, cu forme exterioare mai pătrățoase și tehnologii caracteristice dacă nu preluate de la legendarul offroader, atunci inspirate de la acesta, or dacă majoritatea modelelor compacte din gama Mercedes-Benz au un sistem de tracțiune integrală part-time, atunci noul GLB vine cu un sistem de tracțiune integrală 4MATIC permanentă cu distribuție variabilă de cuplu, astfel încât chiar și în regimurile de condus mai lejere, precum Eco sau Comfort, pe puntea spate este transmis până la 20% din cuplu. Standard, de altfel, GLB are tracțiune doar pe puntea față.
În segmentul SUV-urilor compacte, Mercedes-Benz GLB este și primul jucător pe piață care oferă posibilitatea de a adăposti la bord până la 7 persoane – cel de-al treilea rând de scaune este oferit opțional, dar poate adăposti doar persoane cu o înălțime de până la 1.68 metri. În schimb, cel de-al treilea rând de scaune vine și cu fixatoare Isofix standard. Pasagerii celui de-al doilea rând de scaune beneficiază de un spătar reglabil cu până la 7 poziții, iar bancheta poate fi și rabatată în proporție de 40:20:40 pentru spațiu adițional pentru bagaje. Cu 7 scaune incluse portbagajul oferă un volum de 179 litri, în timp ce variantele cu 5 locuri dispun deja de 560 litri. Ei bine, cu scaunele rabatate volumul maxim constituie 1,755 litri.
Cum am menționat mai sus, arhitectura generală a planșei de bord este preluată aproape în întregime de la noile modele compacte Mercedes-Benz din seria A-Class, cu mici actualizări și elemente distinctive. Pentru proprietarii noului SUV va fi disponibil noul sistem multimedia MBUX și un ecran de 10.25 inch pentru afișajele de bord. Tot în lista opționalelor sunt incluse farurile performante Multibeam și întreg setul de asistenți și sisteme de siguranță activă, precum cruise-control-ul adaptiv și frânarea automatizată de urgență.
Inițial Mercedes-Benz GLB va fi oferit cu 4 motorizări. Varianta incipientă GLB 200 are sub capotă benzinarul nou, turboaspirat, de 1.3 litri, ce livrează 163 CP și se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte 7G-DCT. Urmează versiunea GLB 250 cu benzinar de 2.0 litri și 224 CP la activ, ce se cuplează la noua cutie robotizată cu 8 rapoarte 8G-DCT. Motorizările diesel sunt prezentate de versiunea de bază GLB 200 d, cu propulsor de 2.0 litri și 150 CP, și cea de top GLB 220 d cu propulsor de 2.0 litri ce are la activ 190 CP. Ambele motorizări se cuplează doar la cutia robotizată 8G-DCT, iar astfel cutia manuală nu este oferită pentru noul GLB deloc.
Ulterior își vor face apariția și versiunile de performanță cu siglele Mercedes-AMG, iar inițial, pentru cei ce-și doresc un surplus de sportivitate și individualitate este oferit pachetul de modificări estetice AMG Line. Lista opționalelor mai include pachetul Off-Road Engineering Package, ce prevede un regim de condus adițional, dedicat escapadelor în afara drumurilor publice, cu asistenți de urcare și coborâre în pantă și un regim de iluminare cu un unghi mai mare pentru farurile Multibeam.
Mercedes-Benz GLB va fi lansat pe piață până la finalul acestui an. Uzina principală de producție a noului SUV cu 7 locuri este uzina COMPAS din Mexic, deținută în comun cu partenerii din cadrul Alianței Renault-Nissan. Aici în prezent se produce și Mercedes-Benz A-Class. Pentru piața chineză SUV-ul va fi produs la uzina Beijing-Benz.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (68 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter