Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: noua navă amiral bavareză - BMW Seria 8 Gran Coupe

19 Iunie 2019 - 07:16
Redacţia PiataAuto.md
BMW prezintă în premieră mondială noul vârf de gamă – Seria 8 Gran Coupe. Noul coupe cu 4 uși vine să ofere mai mult spațiu și confort la bord, mai ales pentru pasagerii spate, dar rămâne un sportcar veritabil în toată firea, o versiune extinsă cu 4 uși a coupe-ului Seria 8, dedicat celui din spatele volanului.
Având o platformă tehnică comună cu coupe-ul și decapotabila, BMW Seria 8 Gran Coupe a beneficiat în mare parte și de elementele exterioare, preluate de la versiunile prezentate anterior, cu mici diferențe. Deși vine cu dimensiuni și spațiu la bord mai generos, inginerii și designerii au reușit să confere versiunii mai practice Seria 8 o siluetă atletică și extrem de atrăgătoare, iar noul Gran Coupe este, incontestabil, unul dintre cele mai atractive modele din segment, ce combină perfect sportivitatea, eleganța, dar și agresivitatea dictată de elementele unice de design exterior, preluate în întregime de la coupe-ul și decapotabila Seria 8.
Astfel, identice sunt blocurile optice și barele de protecție, până și muchiile atletice de pe lateral repetă cu precizie liniile dictate de versiunile existente Seria 8, diferența cea mare fiind dată, evident, de portierele spate. Rețeta unui coupe cu 4 uși stilat este respectată și la nivel de portiere, ce au geamuri lipsite de chenare.
Sportivitatea este dictată și de interiorul noii seria 8 Gran Coupe. Dacă planșa de bord și spațiul dedicat șoferului și pasagerului spate repetă în întregime ceea ce am și admirat deja la coupe și decapotabilă, atunci bancheta spate este marea noutate la interior.
Deși la o primă vedere tunelul central masiv sugerează că coupe-ul cu 4 uși oferă doar două locuri pe bancheta spate, din cauza unui tunel central venit din partea frontală a habitaclului, cu comenzi pentru sistemul de climatizare cu 4 zone integrat, bancheta include centuri de siguranță pentru 3 persoane. Caracterul sportiv de coupe este dictat și de spătarul spate, ce vine cu tetiere integrate, specifice scaunelor sport din interiorul modelelor de performanță, însă cotiera modestă integrată în spătar sugerează că protagonistul noului Seria 8 Gran Coupe este anume persoana din spatele volanului. Deși în viitor nu este exclusă apariția unei versiuni mai luxoase, cu cotieră statică mai generoasă pentru pasagerii spate, în cazul în care proprietarii își vor dori să călătorească cu șoferul personal.
Seria 8 Gran Coupe are un ampatament mai mare, comparativ cu versiunea cu două uși, cu 201 mm, spațiu de care vor beneficia în primul rând pasagerii banchetei spate. Confortul maxim dar și o poziție fermă va fi garantată de scaunele sport tapisate cu piele fină Vernasca, ambele incluse standard în versiunile de bază. Portbagajul oferă standard un volum de 440 litri, însă bancheta spate poate fi rabatată în proporție de 40:20:40 pentru transportarea bagajelor mai mari. Capacul portbagajului este acționat electric la distanță, prin intermediul cheiei, sistemului multimedia, sau senzorilor integrați, ce vor acționa portbagajul automatizat dacă proprietarul se va afla în preajmă pentru a depozita bagajele.
Standard toate versiunile BMW Seria 8 Gran Coupe au inclusă suspensia adaptivă M și 3 regimuri de condus: Comfort, Eco Pro, Sport și Sport+, care pe lângă suspensie vor ajusta și reacțiile la acționarea pedalelor și volanului. Indiferent de versiune BMW Seria 8 Gran Coupe va fi echipat cu faruri adaptive full-LED, iar opțional clienții vor putea opta pentru sistemul BMW Laserlight, ce poate ilumina la distanțe de până la 600 metri.
Tot în lista opționalelor este inclus pachetul de modificări M Sport, ce va oferi coupe-ului bavarez cu 4 uși o prezență exterioară și mai agresivă, cu incizii de aer generoase, praguri laterale mai mari, jante originale de 19 țoli M Sport, sistem de frânare M Sport și elemente decorative cu sigle specifice la interior și exterior.
Inițial BMW Seria 8 Gran Coupe va fi disponibil cu patru motorizări, dintre care trei pe benzină și una pe motorină. Motorizarea incipientă pe benzină a fost denumită BMW 840i Gran Coupe și include unitatea turboaspirată de 3.0 litri, ce livrează 340 CP și 500 Nm, fiind cuplată la cutia automată cu 8 rapoarte. Cu acest motor coupe-ul cu 4 uși poate accelera până la 100 km/h în 5.2 secunde. Motorizarea de bază este urmată de versiunea 840i xDrive Gran Coupe, pentru care este prevăzută aceeași unitate de propulsie, dar și un sistem de tracțiune integrală, ce reduce timpul de accelerație până la 100 km/h cu 0.3 secunde.
Varianta pe benzină de top, BMW M850i xDrive Gran Coupe, are sub capotă motorul turboaspirat V8 de 4.4 litri, cu 530 CP și 750 Nm la activ. Cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală, motorul asigură un timp de accelerație de doar 3.9 secunde de la 0 la 100 km/h. Versiunea pe motorină este prezentată de varianta BMW 840d xDrive Gran Coupe, ce are sub capotă unitatea turbodiesel de 3.0 litri, ce livrează 320 CP și 680 Nm. Cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală sunt incluse standard, iar cu acest motor coupe-ul cu 4 uși accelerează până la 100 km/h în 5.1 secunde.
Premiera publică a noului BMW Seria 8 Gran Coupe va avea loc la evenimentul special #NEXTGen, ce va avea loc în Munchen între 25 și 27 iunie curent. Lansarea pe piață va avea loc în luna septembrie a acestui an, iar prețurile urmează să fie anunțate mai aproape de startul vânzărilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (113 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter