Renault diversifică propria gamă de SUV-uri cu noul Triber - modelul compact oferă locuri pentru 7 persoane

Renault prezintă noul pseudo-crossover pentru piețele în curs de dezvoltare – noul Triber. Modelul a fost creat după rețeta automobilelor accesibile, capabile se ofere o doză maximă de practicism la preț atractiv. Deși are o siluetă de monovolum cu capacități sporite în offroad, francezii caracterizează noul model drept un crossover practic capabil să ofere spațiu suficient pentru 7 persoane la bord.
Noul Renault Triber a fost dezvoltat cu forțele comune a diviziilor Renault din Franța și India și vine să îmbunătățească poziția constructorului francez în țara asiatică. Potrivit planurilor dezvăluite de francezi, vânzările Renault urmează să cunoască o creștere de circa 100% în următorii 2 ani, grație lansării noilor modele accesibile și practice, printre care noul Triber și pseudo-crossover-ul Kwid.
Practicismul și accesibilitatea sunt dictate de specificul pieței din India – potrivit cercetărilor executate de francezi, cea mai mare parte a familiilor ce au posibilitatea de a achiziționa un automobil nou în India sunt constituite din 5 membri și mai mult, iar astfel modelele cu trei rânduri de scaune și 7 locuri sunt extrem de solicitate pe piața respectivă. Ulterior, însă, francezii planifică să lanseze noul Triber și în afara Indiei, iar printre țările ce vor beneficia de noul model se enumeră statele din Asia și America de Sud.
Având la bază platforma modulară CMF-A, pe care se bazează și modelul Kwid, noul Triber are dimensiuni apropiate de crossover-ul european Captur de generație curentă. Punctul forte al noului Triber este ampatamentul de 2,636 mm, unul record în clasa respectivă de automobile, ce va rezulta într-un spațiu relativ generos la bord pentru toți cei 7 pasageri, însă în acest caz portbagajul oferă un volum restrâns de doar 84 litri. Variantele cu 5 locuri vor pune la dispoziția proprietarilor 625 litri. Garda la sol este de 182 mm, chiar mai mult decât pot oferi o bună parte din crossover-ele europene.
Pentru a menține un preț accesibil, Renault Triber are și o listă de opționale mai modestă. Astfel, pseudo-crossover-ul dispune de doar 4 airbag-uri, iar sistemele de siguranță activă sunt excluse în totalitate. Clienții pot opta pentru ecranul opțional de 8 inch pentru sistemul multimedia, cameră de marșarier și senzori de parcare spate. Versiunile de top vor avea buton de pornire a motorului și sistem keyless de acces confortabil la bord. Confortul pasagerilor de pe cel de-al treilea rând de scaune se limitează la două prize de aer ale sistemului de climatizare.
Sub capotă francezii nu au pregătit nici o surpriză, or Triber va fi propulsat de aceeași unitate pe benzină, utilizată de Kwid. Este vorba despre benzinarul cu 3 cilindri 1.0 Sce, cu 72 CP și 96 Nm. Standard motorul se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte, iar opțional clienții pot achiziționa cutia robotizată, dezvoltată pe cea manuală, cu un singur ambreiaj. Din 2020 francezii vor lansa varianta turboaspirată a acestui motor. Indiferent de versiune, Renault Triber va avea tracțiune doar pe puntea față.
Renault Triber va fi produs la uzina francezilor din India. Vânzările vor demara în cea de-a doua jumătate a acestui an, iar potrivit datelor preliminare versiunea incipientă va avea un preț de pornire de circa 7,600 dolari.
0
2,274
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!