Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

SEAT prezintă primul său electromobil - noul Mii electric preia substratul tehnic de la Skoda Citigo-e iV

4 Iunie 2019 - 14:56
Redacţia PiataAuto.md
SEAT prezintă în premieră mondială versiunea electrică a hatchback-ului ultra compact urban Mii electric. Fratele lui Skoda Citigo-e iV se lansează cu un substrat tehnic similar și un aspect exterior revizuit în conformitate cu gama de modele din cadrul constructorului auto spaniol. Diversificare în gama Volkswagen Group și încă un electromobil urban accesibil pentru clienții europeni.
Odată lansat, SEAT Mii a avut un design ușor restilizat, comparativ cu modelele similare Volkswagen up! și Skoda Citigo, în conformitate cu limbajul stilistic al mărcii spaniole. Versiunea electrică, însă, se pare că nu a pregătit surprize de ordin estetic și se lansează cu aceleași elemente exterioare, precum și modelele dotate cu motoare cu combustie internă. În context amintim, că Skoda Citigo-e iV a debutat cu mici împrospătări de design, la nivel de calandru și blocuri optice. Astfel, SEAT Mii electric se va distinge de versiunile lansate anterior doar prin jantele de 16 țoli și câteva nuanțe speciale pentru caroserie.
Mai multe modificări au avut loc la interior, în schimb. Cei de la bord vor fi răsfățați de scaune cu suport lateral mai profilat și cu încălzire electrică, volan îmbrăcat în piele, lumină ambientală LED și mici actualizări pentru inserțiile disponibile pentru planșa de bord și panourile portierelor.
Substratul tehnic este preluat în întregime de la Skoda Citigo-e iV, ceea ce înseamnă că electromobilul compact este propulsat de un motor electric cu 61 kW la activ, echivalentul a 83 CP, cu un cuplu maxim de 212 Nm. Compacta electrică poate accelera în 3.9 secunde până la 50 km/h și poate atinge viteza maximă d e130 km/h. Motorul electric este alimentat de la un set de baterii de 36.8 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 260 km. Alimentată de la o stație de încărcare rapidă cu curent continuu de 40 kW, bateria își poate suplini rezervele în proporție de 80% în aproximativ o oră, pe când încărcarea de la o sursă de curent alternativ de 7.2 kW va dura aproximativ 4 ore.
O altă noutate pentru întreaga gamă SEAT rezervată pentru varianta electrică a compactei Mii este sistemul SEAT Connect, ce include o aplicație pentru smartphone, prin intermediul căreia gadget-ul poate fi integrat cu sistemul multimedia de la bord pentru comenzi la distanță și afișarea datelor despre electromobil pe ecranul smartphone-ului.
Startul vânzărilor SEAT Mii electric este planificat pentru luna septembrie a acestui an. Producția va demara în octombrie-noiembrie la uzina din Bratislava, Slovacia, iar primele unități vor fi livrate clienților până la finalul anului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter