Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sărbătoare la AvtoVAZ: rușii au produs un milion de automobile pe platforma francezilor B0

14 Iunie 2019 - 13:43
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi la uzina AvtoVAZ din orașul Tolliati, Rusia, a fost produs automobilul cu numărul 1,000,000 pe platforma tehnică B0. Platforma respectivă este utilizată de cele mai noi modele din gama Lada, dar și la producția mașinilor cu brandul Dacia. Modelul jubiliar este un Lada XRAY Cross, pseudo-crossover-ul din gama Lada.
Uzina din Tolliati și-a început activitatea în 1970, când a început producția modelelor clasice Jiguli. Ulterior în 1984 uzina a dat startul producției modelului Samara, ce a fost produsă aici până în 2009, când producția a fost oprită pentru câteva luni pentru lucrări ample de modernizare. Astfel, liniile de producție au fost reconstruite după standardele Alianței Renault-Nissan, iar producția a fost în rezultat mărită de la 220 mii la 350 mii mașini pe an.
Primul model pe platforma B0 ce a ajuns pe linia de asamblare din Tolliati a fost modelul Lada Largus, creat pe baza primei generații a break-ului Dacia Logan MCV, în 2012. În următorii ani uzina a început producția modelelor Nissan Almera, ce a fost eliminat din gamă în toamna anului trecut, Renault Logan, Renault Sandero și Lada XRAY. Pe parcursul anului 2018 uzina din Tolliati a produs 188 mii automobile pe platforma B0. În următorii ani uzina va începe producția monovolumului Dacia Dokker, cu brandul Lada, iar mai apoi aici vor fi produse noile generații Lada 4x4 și Lada Granta, ambele create pe platforma francezilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter