Sărbătoare la Mercedes-Benz: legendarul Gelandewagen aniversează 40 ani de la prima lansare

Legendarul offroader german, Mercedes-Benz G-Class aniversează cei 40 ani de la prima lansare! De patru decenii legendarul Gelandewagen impune standarde în segmentul offroader-elor, iar pentru a marca evenimentul istoric, germanii au pregătit câteva versiuni speciale și alte surprize pentru fanii modelului.
Pentru a marca aniversarea de 40 ani de la prima lansare, Mercedes-Benz a pregătit ediția specială STRONGER THAN TIME, disponibilă pentru 3 motorizări din lista Gelandewagen, una dintre care este oferită în exclusivitate cu noua ediție specială. Este vorba despre noua motorizare G 400 d, ce are sub capotă turbodieselul OM 656 cu 6 cilindri în linie, capabil de 330 CP și 700 Nm. Cea de-a doua motorizare disponibilă cu ediția specială este G 500, cu benzinarul performant V8 de 4.0 litri, ce livrează 422 CP și 610 Nm. Cele două offroader-e vor include standard kit-ul exterior AMG Line, ce să-i ofere un surplus de agresivitate și individualitate G-Class-ului aniversare, și jante AMG din aliaj de 20 țoli.
Cea de-a treia motorizare disponibilă cu ediția STRONGER THAN TIME este Mercedes-AMG G 63, cea mai performantă din cele oferite acum, ce vine să celebreze în același timp și cele două decenii de la prima lansare a unui G-Class de performanță. Amintim că acest Gelandewagen are sub capotă unitatea biturbo V8 de 4.0 litri, ce oferă 585 CP și 850 Nm. La exterior modelul este condimentat de elementele decorative speciale și jantele de 22 țoli.
Toate cele trei versiuni din cadrul ediției STRONGER THAN TIME se vor distinge la exterior și interior prin inscripțiile specifice și nuanțele dedicate pentru caroserie. Standard modelele ediției speciale vor include suspensia adaptivă, sistemul Driving Assistance Package, asistent de parcare cu cameră de 360 grade, faruri MULTIBEAM LED, ecrane de 10.25 inch pentru cadranele de bord digitale și sistemul multimedia, Tapiserie din piele Nappa, sistem audio performant Burmester și iluminare ambientală cu 64 nuanțe. Sistemele de siguranță activă, inclusiv cel de frânare automatizată de urgență sunt incluse standard pentru toate offroader-ele G-Class.
Devine disponibil sistemul opțional AMG Trail Package, pentru versiunea de performanță Mercedes-AMG G 63, ce include setări noi pentru suspensia adaptivă, ce devine mai confortabilă în exploatarea terenurilor accidentate, iar sistemele incluse pentru parcurgerea suprafețelor de nisip sau noroi au fost îmbunătățite și eficientizate.
Fanii legendarului Gelandewagen pot beneficia acum de un program special de offroad în cadrul G-Class Experience Center, inaugurat în Feldkirchen, la 15 km distanță de Graz. Doritorii vor putea savura capacitățile offroader-ului german în teste drive speciale pe teren accidentat și să pună modelul la încercare pe diverse condiții și suprafețe de drum.
0
2,039
GALERIE FOTO (42 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!