Sistemele multimedia și conectivitatea pe prim plan: Volkswagen a creat divizia Car.Software

Volkswagen anunță înființarea noii divizii, denumite Car.Software, ce se va preocupa exclusiv de dezvoltarea sistemelor multimedia și softului pentru viitoarele modele din cadrul Concernului Volkswagen. Astfel, germanii planifică să unifice sistemele multimedia integrate pe toate brandurile din cadrul Concernului, în dorința de a crea un sistem cu adevărat revoluționar, eficien și ergonomic.
În cadrul proiectului de dezvoltare, toate modelele viitoare dezvoltate în cadrul Volkswagen Group vor utiliza sistemul de operare vw.os. Totodată, divizia proaspăt înființată se va axa și pe dezvoltarea softurilor integrate în sistemul multimedia de la bord, urmând ca rata sistemelor dezvoltate de sine stătător să nu fie mai mică de 60% din totalul sistemelor incluse. La ora actuală, din totalul aplicațiilor incluse în sistemele multimedia de la bordul automobilelor din cadrul Concernului, rata celor dezvoltate in-house este de doar 10%.
Potrivit planurilor anunțate de germani, divizia Car.Software va dezvolta sisteme și aplicații pentru afișaje de bord, sisteme multimedia, sisteme de conectivitate cu gadget-urile mobile, sisteme pentru automobile autonome și electromobile, dar și platforme de servicii. Către anul 2025 divizia va enumera circa 5,000 angajați. Primul model, ce va utiliza sistemul de operare vw.os și va implementa aplicațiile dezvoltate în cadrul Car.Software va fi electromobilul Volkswagen ID3.
0
1,360
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!