Șoferii ce vor provoca accidente în stare de ebrietate vor fi condamnați la 15 ani de detenție

Șoferii din Rusia ce vor provoca accidente rutiere în trafic, circulând în stare de ebrietate, vor fi pedepsiți cu închisoare pe un termen de până la 15 ani! O lege în acest sens a fost inclusă în Codul Penal al Federației Ruse și a intrat în vigoare începând cu ziua de astăzi, 28 iunie 2019.
Un proiect de modificări a art. 264 din Codul Penal al Federației Ruse, ce prevede înăsprirea pedepselor pentru șoferii ce circulă în stare de ebrietate la volan a fost votat de către Duma de Stat a Federației Ruse, iar începând cu ziua de astăzi modificările au intrat în vigoare. Potrivit modificărilor, șoferii aflați în stare de ebrietate la volan, ce vor provoca accidente rutiere soldate cu cel puțin o persoană traumatizată, riscă să fie pedepsiți cu închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani (anterior – până la 4 ani). Totodată, dacă un astfel de accident va duce la un deces, șoferii vinovați vor înfunda pușcăria pe un termen de până la 12 ani (anterior – până la 5 ani), iar în cazul în care în urma accidentului vor muri două sau mai multe persoane, șoferii vor fi pedepsiți cu închisoare pe un termen de până la 15 ani (anterior – până la 9 ani). Cu asemenea pedepse s-ar putea alege inclusiv șoferii, ce nu au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise, dar au părăsit locul accidentului soldat cu persoane traumatizate sau decese.
Amintim că în țara noastră șoferii băuți la volan, ce au cauzat un accident rutier soldat cu traumatisme sau decesul unei persoane pot fi pedepsiți cu închisoare pe un termen de la 4 la 8 ani, iar dacă în urma accidentului vor deceda două sau mai multe persoane, șoferii vinovați riscă să înfunde pușcăria pe un termen de la 6 la 10 ani. În ambele cazuri, permisul de conducere va fi anulat pe un termen de până la 5 ani, iar persoanele vor putea obține un nou permis doar după trecerea unui program anti-drog și susținerea repetată a examenelor pentru eliberarea permisului de conducere.
0
1,895
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!