Studenții Skoda prezintă în premieră pick-up-ul conceptual Mountiaq, dezvoltat pe baza SUV-ului KODIAQ

Studenții Skoda au prezentat noul său concept, al șaselea la număr, construit pe baza SUV-ului de serie Skoda KODIAQ. Conceptul unic a fost denumit Mountiaq, a primit o caroserie originală de pick-up și o serie de îmbunătățiri tehnice și estetice care să accentueze caracterul său aventuros, cu capacități sporite în offroad.
La crearea noului concept au contribuit 35 studenți Skoda, ghidați de inginerii experimentați din cadrul constructorului din Mlada Boleslav. Pentru concept tinerii ingineri au elaborat o caroserie originală, de pick-up cu două uși, capabil să adăpostească la bord două persoane.
Elementele părții frontale, însă, sunt în întregime preluate de la modelul de serie KODIAQ, însă în bara de protecție față și-a făcut loc un troliu electric și secțiuni adiționale de iluminare LED. Calandrul a fost înzestrat cu elemente LED decorative și grile vopsite în nuanța caroseriei. Pe plafon și-a găsit loc un element de iluminare mai generos, iar pe montantul față din dreapta a fost montată toba sistemului revizuit de admisie.
Mai multe modificări au fost rezervate pentru posterior: pick-up-ul conceptual s-a ales cu o benă funcțională acoperită cu oțel cu un compartiment de depozitare amplasat în podea. Blocurile optice spate sunt, însă identice, iar ușa benei este dominată de inscripția masivă "Skoda", precum și în cazul celor mai noi modele din gama cehilor. Pe lateral și la posterior se regăsesc praguri funcționale, iar pentru siguranță maximă tinerii ingineri au rigidizat simțitor caroseria.
Modificările aplicate de studenți nu se limitează doar la aspectul exterior, însă, interiorul Skoda Mountiaq surprinde cu scaune sport cu tapiserie originală din piele, cu sigle specifice aplicate, sistem de iluminare LED de culoare albastră și iluminare decorativă pe plafon în forma siglei Skoda. Elementele decorative standard au fost înlocuite cu unele din fibră de carbon și plastic de culoarea caroseriei. Plăcerea acustică este asigurată de sistemul audio performant de 2,000 wați.
Nici substratul tehnic nu a fost neglijat: studenții au introdus modificări la nivel de suspensie, în urma cărora garda la sol a fost mărită cu 100 mm și constituie acum 290 mm. Jantele standard au fost înlocuite cu jantele Rockstar II de 17 țoli, "încălțate" în anvelope de offroad. Sub capotă, însă, s-a amplasat unitatea standard pe benzină, 2.0 TSI, capabilă de 190 CP.
Pentru crearea pick-up-ului special a fost nevoie de 8 luni și de efortul a 35 tineri ingineri. Acesta este cel de-al șaselea proiect realizat de studenții Skoda, dar cu siguranță nu este ultimul, iar pentru anul viitor cehii pregătesc un alt proiect original.
0
1,597
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!