Toyota a cucerit cea de-a doua victorie la cursa de la Le Mans! Rezultatele cursei de anduranță din acest week-end
17 Iunie 2019, 10:46
Ediția 87 a cursei de anduranță de 24 ore de la Le Mans a adus cea de-a doua victorie pentru echipa Toyota Gazoo Racing – precum și anul trecut, niponii au cucerit primele două locuri în categoria LMP1 cu bolizii TS050 Hybrid.

Primul loc a fost cucerit de echipa Toyota Gazoo Racing cu numărul
de start #8 – bolidul nipon a fost pilotat de Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima și Fernando Alonso. Cel de-al doilea loc, cu o diferență de 16.9 secunde, a fost câștigat de a doua echipă Toyota Gazoo Racing, cu numărul de start #7, cu bolidul TS050 Hybrid pilotat
de Mike Conway, Kamui Kobayashi
și Jose Maria Lopez.
Ambele echipe, dar și fanii acestora au trăit, însă, drame pe parcursul cursei de anduranță. Echipajul cu numărul 8 s-a ciocnit cu probleme la nivel de aerodinamică pe timp de noapte, cauzate de defecte la caroserie.
Echipa cu numărul 7 a avut parte de momente nefaste chiar spre finalul cursei, când din cauza problemelor cu anvelopele și cu senzorii de monitorizare bolidul a fost nevoit să intre la pit stop de două ori consecutiv!
Într-un final, ambele echipe au parcurs un total de 385 tururi, în timp ce echipa cu numărul 8 a făcut 34 pot stop-uri, iar colegii cu numărul 7 au avut nevoie de 37 de pit stop-uri, diferența fiind cauzată de problemele cu anvelope.
Cei din urmă, însă, au reușit să stabilească un record de tur în clasă, cu un timp de 3:17.297, dar și au indicat și o viteză medie mai mare cu câțiva kilometri pe întreg parcursul cursei.
În categoria LMP2 s-au impus și confirmat victoria echipa Signatech Alpine Matmut. În clasa LMGTE Pro victoria a aparținut echipei AF Corse, pe când în LMGTE Am cursa a fost câștigată de Keating Motorsports.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,298
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!