Toyota și Subaru au bătut palma: constructorii niponi vor dezvolta o platformă comună pentru un SUV electric

Toyota și Subaru au anunțat extinderea cooperării – colaborarea dintre constructorii niponi, ce a luat naștere în 2005, va evolua puternic în următorii ani, or companiile și-au propus să dezvolte în comun un model 100% electric absolut nou și, bineînțeles, conform tendințelor din industria auto, noul model va fi un SUV.

În cadrul parteneriatului extins, Toyota și Subaru vor dezvolta o platformă tehnică nouă, destinată electromobilelor, iar primul model construit pe baza noii tehnologii va fi un SUV electric compact, ce va fi ulterior comercializat cu siglele celor două branduri.
Pentru a reduce costurile, cele două modele nu se vor distinge prea mult nici în materie de design, iar substratul tehnic va utiliza unele dintre tehnologiile disponibile în prezent din portofoliul constructorilor niponi, precum sistemele electrice Toyota și tehnologia all-drive a celor de la Subaru.

Ulterior platforma va putea sta la baza mai multor modele din segmentele C și D, ceea ce înseamnă că pe baza noii tehnologii vor putea fi produse electromobile cu dimensiuni similare actualelor Toyota Corolla, Prius, Camry și RAV4, dar și Subaru Impreza, XV și Legacy.
0
1,486
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!