Ultimul sedan Saab 9-3 produs în 2014 cu un parcurs de doar 5 kilometri la bord va fi vândut la licitație

Concernul NEVS, actualul proprietar al mărcii suedeze Saab a anunțat o licitație pentru vânzarea ultimului sedan Saab 9-3 Turbo fără parcurs. Acest ultim exemplar are doar 5 kilometri parcurși la bord și a fost produs în 2014.
Producția automobilelor Saab a încetat în 2011, când compania suedeză a falimentat. După o serie de negocieri în vederea atragerii unor noi investiții, compania a trecut cu doi ani mai târziu sub controlul concernului NEVS, ce aparție în comun suedezilor și chinezilor. Imediat după aceasta Saab a reluat producția modelelor 9-3 Aero Sedan cu motoare pe benzină, între anii 2013 și 2014 fiind produse în total 420 automobile. Noii proprietari anunțau atunci planurile de electrificare a companiei suedeze, astfel încât întreaga gamă de modele Saab să fie compusă doar de electromobile, însă investițiile și administrarea noii conduceri nu au fost suficiente pentru a scoate din criză constructorul suedez.
Ultimul sedan Saab 9-3 fără parcurs a fost produs în 2014. Modelul are sub capotă unitatea turboaspirată, pe benzină, de 2.0 litri, ce livrează 220 CP și se cuplează la cutia automată cu 6 rapoarte. Până în prezent automobilul a fost păstrat pe teritoriul uzinei Saab din orașul suedez Trollhattan, iar parcursul indicat de odometru la această oră este de doar 5 kilometri. Până la finalul acestui an sedanul va fi vândut la licitație, însă prețul de start nu a fost încă numit.
De menționat că concernul NEVS nu și-a încheiat activitatea, iar în luna ianuarie a acestui an acesta a încheiat un acord cu compania suedeză, constructoare de supercar-uri, Keonigsegg, conform căruia NEVS va investi în dezvoltarea noilor modele cu brandul suedez 150 milioane euro în schimbul unei cote de 20% din acțiuni.
0
2,507
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!