Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un nou parteneriat în industria auto: BMW și Jaguar Land Rover vor crea împreună motoare pentru electromobile!

6 Iunie 2019 - 09:21
Redacţia PiataAuto.md
BMW și Jaguar Land Rover au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea comună a motoarelor electrice pentru electromobile. Constructorii vor crea împreună sisteme de propulsie absolut noi, începând cu anul viitor, după lansarea oficială a noului SUV electric BMW iX3.
În cadrul parteneriatului constructorii vor face uz de tehnologiile dezvoltate anterior: bavarezii au un portofoliu vast de tehnologii electrice, în prezent pe piață fiind prezentat electrocarul compact BMW i3, acesta urmând să fie acompaniat de crossover-ul BMW iX3 din 2020, pe când britanicii sunt prezenți pe piața electromobilelor cu crossover-ul Jaguar I-PACE. Colaborarea, însă, va duce la reducerea costurilor de dezvoltare și identificarea soluțiilor pentru crearea unor unități de propulsie și mai eficiente, dar accesibile ca preț.
În cadrul parteneriatului va fi creată o echipă comună de specialiști, cu sediul la Munchen, care se va ocupa de dezvoltarea noilor generații de motoare electrice, iar producția de serie a acestora va avea loc la uzinile proprii ale bavarezilor și britanicilor. Pentru a reduce costurile de producție, constructorii își propun să achiziționeze și materia primă necesară pentru producția sistemelor de propulsie electrică.
Acordul de parteneriat a fost semnat ieri, 5 mai 2019, și efectiv va intra în vigoare pe parcursul anului 2020. Totodată, cei doi constructori nu au dezvăluit detalii despre termenii apariției noilor electromobile, dezvoltate pe baza tehnologiilor create în cadrul parteneriatului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter