Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cercetătorii elvețieni au produs combustibil din aer și energie solară!

24 Iunie 2019 - 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Un grup de cercetători din Elveția au reușit să producă combustibil lichid din aer și energie solară! Pe lângă simplicitate și costurile reduse de producție, combustibilul elaborat de cercetători este și mai puțin dăunător pentru mediul înconjurător, iar ulterior acesta va putea fi produs în masă și utilizat pe scară largă în industrie.
Noua soluție, elaborată de cercetătorii elvețieni a și fost testată cu succes în condiții reale pe teritoriul Elveției, iar aceștia au și dezvăluit întreg procesul de producere a noului timp de combustibil lichid. Experimentul a fost realizat în cadrul Școlii Politehnice Federale din Zurich (ETH Zurich) – cercetătorii au extras dioxidul de carbon și apa direct din aerul din mediul ambiant, ulterior elementele fiind introduse într-un reactor solar, ce concentrează energia solară în proporție de 3,000:1, cu ajutorul unui reflector parabolic, temperatura în interiorul reactorului ajungând la 1,500 grade Celsius. La interiorul reactorului este situată o structură din oxid ceric, prin intermediul căreia este realizată o reacție în două etape – ciclul redox – care descompune apa în dioxid de carbon și gaz de sinteză. În rezultat, hidrogenul și monoxidul de carbon sunt procesate prin sinteză convențională a metanolului în carburanți.
În prezent, rafinăria solară situată pe acoperișul ETH Zurich poate produce zilnic 0.1 litri de combustibil lichid pe zi, însă o rafinărie cu o suprafață de un kilometru pătrat ar putea produce până la 20 mii litri de combustibil lichid zilnic. Se poate și mai mult, însă – cercetătorii au declarat că în viitor, un asemenea reactor situat pe o suprafață de circa o treime din deșertul Mojave din California, ar putea satisface nevoia de kerosen pentru întreaga industrie aviatică din lume!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter