(VIDEO) Doi șoferi în stare de ebrietate au cauzat accidente rutiere grave în ultimile 24 ore

În doar 24 ore în Moldova au avut loc două accidente rutiere grave, provocate de șoferi aflați în stare de ebrietate la volan. Ambii șoferi au lăsat victimile să zacă în plină stradă și au părăsit locul accidentului, însă au fost identificați la scurt timp de către colaboratorii poliției.

Un șofer în stare de ebrietate avansată a provocat un accident rutier în dimineața zilei de ieri, tamponând un biciclist de 72 ani în satul Hănăseni, raionul Cantemir. Imediat după accident, șoferul în vârstă de 29 ani, aflat la volanul unui Opel Vectra, a încercat să fugă de la fața locului și a ascuns mijlocul de transport în curtea unui localnic. Ulterior acesta a fost, însă, identificat și reținut de către inspectorii de patrulare ai Batalionului Sud, iar testul alcoolscopic a indicat o cantitate de 0.91 mg/l alcool etilic pur în aerul expirat de acesta. Starea biciclistului nu se cunoaște.
Cel de-al doilea caz a avut loc în această dimineață în satul Ion Vodă, raionul Florești. Un șofer în vârstă de 44 ani, aflat în stare de ebrietate la volan, a tamponat violent o femeie în vârstă de 59 ani, ce efectua servicii de salubrizare pe marginea carosabilului. Și în acest caz șoferul a lăsat victima să zacă în plină stradă și a părăsit locul accidentului. La scurt timp inspectorii de patrulare au identificat mașina de model Opel Zafira și șoferul acesteia, iar testul alcoolscopic a arătat un grad de alcoolemie de 0.82 mg/l în aerul expirat. Întrebat de ce a părăsit locul accidentului, șoferul a declarat că s-ar fi speriat. Victima a fost transportată la spital unde s-a stins din viață din cauza traumatismelor.
Ambii șoferi sunt cercetați penal pentru faptele comise, iar INP îndeamnă șoferii să nu conducă mijloace de transport în stare de ebrietate, iar în cazul producerii unui accident rutier șoferii sunt obligați să asigure primul ajutor medical, să solicite ajutorul medicilor și să anunțe forțele de ordine despre accidentul produs.
0
1,976
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!