Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Vera, camionul electric cu pilot automat dezvoltat de Volvo Trucks, a început să transporte mărfuri pe drumurile publice

13 Iunie 2019 - 12:12
Redacţia PiataAuto.md
Primul camion cu propulsie electrică și sistem de pilot automat din cadrul Volvo Trucks, denumit Vera, a fost angajat într-o companie pentru transportarea mărfurilor la distanțe mici. Camionul inovativ va transporta mărfurile din centrul logistic DFDS într-un port din Gothenburg, Suedia.
Deși constructorul suedez de camioane încă nu este gata să lanseze producția de serie a noului camion Vera, vehiculul electric a fost angajat în primele servicii reale de transportare a mărfurilor. Camionul va livra mărfurile în cadrul companiei DFDS, din centrul logistic în port, pe drumuri publice dintr-o zonă industrială cu rută predefinită. Totodată, în cadrul serviciului, specialiștii Volvo Trucks vor monitoriza comportamentul și acțiunile camioanelor electrice, pentru a dezvolta în continuare sistemul de pilot automat.
Volvo Vera a fost prezentat pentru prima dată în 2018. Camionul are dimensiuni mai compacte, comparativ cu camioanele tradiționale, are un sistem de propulsie 100% electrică și un sistem de pilot automat integrat, înzestrat cu cele mai moderne sisteme de siguranță activă, precum cel de prevenire a impactului frontal și de frânare automatizată, inclusiv cu detectarea pietonilor. Vera este capabil să transporte cantități mari de mărfuri, similare celor ce sunt transportate de camioanele convenționale, pe distanțe restrânse.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter