Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo a pregătit o versiune blindată pentru SUV-ul de top XC90 Armoured

27 Iunie 2019 - 10:48
Redacţia PiataAuto.md
Volvo prezintă versiunea blindată a celui mai mare SUV din gamă, XC90. Suedezii au pregătit versiunea specială în colaborre cu compania germană TRASCO Bremen GmbH, pe baza motorizării T6 AWD în interpretarea de top Inscription.
SUV-ul special a primit denumirea Volvo XC90 Armoured VR8, unde indicile sugerează că SUV-ul corespunde standardului de protecție VPAM BRV 2009/ERV 2010. Standardul respectiv prevede un grad de protecție suficient pentru a se opune gloanțelor de calibrul 7.62 și exploziei a 15 kg de trotil.
Pentru protecția celor de la bordul noii versiuni blindate Volvo XC90 Armoured SUV-ul a fost dotat cu plăci de oțel cu o grosime de 10 mm, în timp ce toate geamurile au o grosime de 50 mm și rezistă gloanțelor lansate chiar și dintr-un AK-47.
În total, elementele adiționale de protecție au adus un surplus de circa 1.4 tone de greutate SUV-ului, iar pentru a face față greutății maxime de 4.490 kg, cu 5 pasageri la bord, suedezii au fortificat suspensia și mecanismele de frânare.
Suedezii au dat startul comenzilor pentru noul Volvo XC90 Armoured, iar primele unități blindate vor fi livrate clienților până la finalul acestui an. Concomitent constructorul dezvoltă o versiunea mai ușoară pentru varianta blindată XC90, iar mai târziu își va face apariția și un XC60 blindat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter