Alianța Renault-Nissan, Toyota și Volkswagen sunt cei mai mari producători în primele 6 luni ale anului!

Constructorii auto au afișat rezultatele vânzărilor în primele 6 luni ale acestui an. Alianța Renault-Nissan, Toyota și Volkswagen sunt cei mai mari constructori auto și în acest an, dar cine, totuși, a înregistrat cele mai bune rezulate pe piață în prima jumătate a acestui an?
Volkswagen Group a reușit performanța să se claseze pe primul loc în topul preferințelor cumpărătorilor la nivel global pe parcursul anului 2018, fiind urmat de cei de la Toyota și Alianța Renault-Nissan, iar în primele 6 luni ale anului 2019 preferințele cumpărătorilor se pare că nu au suferit modificări, or Volkswagen continuă să mențină poziția de lider, chiar și înregistrând o scădere de câteva puncte procentuale pe piață.

Prima jumătate a anului a fost încheiată de concernul german cu un total de 5.37 milioane de unități comercializate, în scădere cu 2.8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceeași perioadă a adus o creștere de 2% pentru concernul Toyota – niponii s-au menținut pe poziția cu numărul 2 la nivel global, înregistrând vânzări de 5.31 milioane de automobile apropiindu-se, astfel de Volkswagen. Alianța Renault-Nissan este în continuare pe locul 3, cu vânzări de 5.21 milioane de unități, în scădere cu 5.9% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Analiștii anticipează o scădere a vânzărilor pentru toți constructorii auto la nivel global în acest an. Printre principalele motive experții enumeră scăderea interesului pentru automobilele echipate cu propulsoare diesel, declinul pieței din China dar și apariția mijloacelor și serviciilor de tranport alternative, precum serviciile de car-sharing, la care apelează tot mai multe persoane în căutarea unor căi de transport mai accesibile.
0
1,780
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!