Audi, BMW și Mercedes-Benz au afișat rezultatele vânzărilor în primele 6 luni ale anului! Cine a vândut mai mult?

Cei trei producători de automobile premium din Germania au publicat rezultatele activității în primele 6 luni ale acestui an. Așadar, Audi, BMW sau Mercedes-Benz: cine a vândut mai multe automobile în prima jumătate a anului?
Mercedes-Benz este în continuare lider pe piață în rândul triadei germane – constructorul din Stuttgart a comercializat 1,134,729 automobile în prima jumătate a acestui an, în scădere cu 4.6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cel mai mare declin procentual a fost simțit de Mercedes-Benz pe piața americană, unde a înregistrat o scădere de 7.2%. Pe piața europeană cei din Stuttgart au înregistrat un declin de 4%, pe când în China constructorul a raportat o creștere de 1.3%. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate în segmentul modelelor compacte, unde Mercedes-Benz a lansat de curând mai multe modele absolut noi, diversificându-și simțitor gama – 4.2%. În schimb, interesul pentru SUV-urile Mercedes-Benz la nivel mondial a simțit un declin dramatic de 13.3%.
Pe locul 2 din nou s-a situat BMW – bavarezii au reușit să comercializeze 1,075,959 automobile în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 1.6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. BMW raportează un interes îmbunătățit din partea clienților pentru SUV-urile sale, pe când gama de modele electrificate BMW i a înregistrat o creștere spectaculoasă de 22% la nivel global, iar asta chiar dacă modelele i3 și i8 sunt de mai mulți ani prezente pe piață.
Audi s-a clasat pe locul 3 în rândul constructorilor premium germani – constructorul din Ingolstadt a reușit să comercializeze 906,200 automobile în primele 6 luni ale acestui ani, în scădere cu 4.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Audi a reușit să înregistreze o creștere de 1.9% pe piața chineză, pe fundalul unui ușor declin în Europa și SUA.
0
1,641
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!