Audi a prezentat cel mai puternic bolid de curse dezvoltat pe baza supercar-ului R8

În cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood germanii au prezentat cea mai puternică versiune a bolidului de curse R8 produs vreodată. Noul model poate concura pe cinste cu Lamborghini Huracan Evo, având sub capotă benzinarul aspirat natural V10 cu peste 600 CP la activ.
Audi produce bolizi de curse pe baza supercar-ului R8 de 11 ani, iar în acest week-end germanii au prezentat cea mai puternică versiune de curse din istorie – Audi R8 LMS GT2. Noul model este propulsat de benzinarul aspirat natural V10 de 5.2 litri, ce are la activ 640 CP – propulsor identic cu cel utilizat de supercar-urile R8 de serie, însă pentru cele din urmă motorul livrează "doar" 612 CP.
O mare parte din piese și componente au fost înlocuite cu unele noi, din fibră de carbon, iar în urma modificărilor bolidul de curse are o greutate proprie de 1,350 kg, sau cu circa 100 kg mai puțin decât indică un supercar Audi R8 de serie.
Din anul 2020 Audi R8 LMS GT2 va putea concura în curse în categoria GT2, unde va lupta cu Lamborghini Huracan Evo, ce are la activ un motor similar cu același nivel de putere, însă bolidul italian are o greutate cu aproape 100 kg mai mare, ce va constitui un avantaj considerabil pentru bolidul german.
Audi R8 LMS GT2 poate fi achiziționat de clienții mărcii germane. Prețul de start în Germania constituie circa 338,000 euro, fără taxe. Livrările urmează să înceapă în luna decembrie a acestui an.
0
4,473
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!