Audi lansează suspensia adaptivă cu scaner pentru carosabil pentru nava amiral A8

Nava amiral Audi A8 va oferi proprietarilor confortul suprem la bord cu noua suspensie adaptivă cu scaner pentru carosabil, ce va pregăti din timp elementele suspensiei pentru denivelările din cale. Inițial noua suspensie va fi oferită în Europa doar pentru sedanurile cu motoare pe benzină TFSI.
Germanii lansează noua suspensie adaptivă cu scaner pentru nava amiral A8. Având la bază suspensia adaptivă ajustabilă, sedanul va fi echipat cu un scaner special pentru scanarea carosabilului din cale, datele urmând să fie furnizate unității de control, care va ajusta din timp setările suspensiei pentru confortul suprem al celor de la bord. Noua suspensie paote ajusta garda la sol într-un diapazon de până la 85 mm, iar setările incluse în sistemul multimedia pot oferi un nivel sporit de confort, dar și o rigiditate mai bună pentru un regim de rulare mai dinamic.
În cadrul noii suspensii, cele 4 roți vor fi echipate cu câte un motor electric, operat de unitatea centralizată de control pentru adaptarea suspensiei la denivelările din cale. Motoarele sunt parte a sistemului electric de 48 V din cadrul sistemului de propulsie mild-hybrid cu generator-starter, devenit standard pentru versiunile TFSI.
Odată cu noua suspensie, Audi introduce pentru A8 sistemul pre sense 360°, parte a pachetului de siguranță City. Echipat cu un set de camere de supraveghere și radare, sistemul este conectat direct cu suspensia adaptivă pentru a minimiza consecințele impacturilor. Astfel, în cazul în care impactul lateral este inevitabil, la viteze de peste 25 km/h sistemul va mări garda la sol cu 80 mm în partea impactului, iar astfel va fi asigurată o absorbție mai eficientă a energiei impactului.
De menționat, că sistemul nu este o premieră absolută în industrie auto, anterior sisteme similare fiind lansate de mai mulți producători pentru modelel de top, precum Mercedes-Benz S-Class și DS7 Crossback. Clienții Audi din Europa vor putea comanda noua suspensie adaptivă din luna august a acestui an, prețul opțiunii în Germania fiind de 5,540 euro.
0
318
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!