Bavarezii prezintă un pick-up exclusiv dezvoltat pe baza noului SUV de top BMW X7

Pentru evenimentul anual dedicat motocicletelor, BMW Motorrad Days, bavarezii au pregătit un pick-up exclusiv, dezvoltat pe baza celui mai mare SUV din gamă – noului BMW X7. Modelul a debutat cu statut de concept și nu este destinat producției de serie, însă un interes sporit din partea potențialilor clienți ar putea determina bavarezii să analizeze posibilitatea lansării unui pick-up cu sigla BMW, care să concureze cu Mercedes-Benz X-Class, primul pick-up din gama constructorului din Stuttgart.
Transformarea lui BMW X7 într-un pick-up a durat circa 9 luni, timp în care la proiect au participat 12 studenți. La crearea modelului conceptual a fost utilizat un BMW X7 cu benzinar turboaspirat de 3.0 litri, ce livrează 340 CP și 450 Nm. Studenții au înlăturat partea posterioară a SUV-ului de serie, dar aveau sarcina să păstreze bancheta din spate, deși portierele spate au fost înlocuite cu unele noi, de dimensiuni mai mici, iar pasagerii de aici vor avea simțitor mai puțin spațiu la dispoziție.
Bena originală este înnobilată cu suprafețe din lemn de tec și este destinată transportării motocicletei BMW F850 GS. O parte din acoperiș, panourile portierelor spate și ușa benei au fost executate din plastic și fibră de carbon, ce a dus la o scădere cu circa 200 kg a greutății pick-up-ului, comparativ cu SUV-ul de serie, ce ar rezulta, cel puțin teoretic, în îmbunătățirea caracteristicilor dinamice. Amintim că BMW X7 dotat cu același motor accelerează până la 100 km/h în 6.1 secunde.
0
1,433
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!