Bentley marchează cei 100 ani de istorie cu conceptul superb EXP 100 GT! Așa vor arăta viitoarele modele de lux britanice
11 Iulie 2019, 09:37
În acest an Bentley marchează centenarul de la înființarea companiei – deși oficial pentru prima dată Bentley Motors Limited și-a început activitatea la 18 ianuarie 1919, din cauza problemelor financiare compania a fost relansată cu 6 luni mai târziu,
la 10 iulie 1919. Principala premieră a anului, care să marcheze cu mare fast cei 100 ani de istorie a fost prezentată în după amiaza zilei de ieri – conceptul fermecător Bentley EXP 100 GT, care prezintă evoluția viitoarelor modele de serie.
Deși are anumite trăsături de design caracteristice și actualei game de modele, conceptul Bentley EXP 100 GT va evolua într-un model de serie abia pe parcursul următorilor 15 ani, un nou Gran Turismo pe baza conceptului fiind așteptat pentru anul 2035.
Bentley EXP 100 GT este o capodoperă de design, în care pasiunea pentru forme și stil a depășit limitele impuse de ingineria modernă și probabil tocmai din acest motiv lansarea în producția de serie a conceptului nu este posibilă chiar acum. De altfel, conceptul are și un substrat tehnic inovator și un sistem de propulsie, bineînțeles, 100% electric.
Caroseria lui Bentley EXP 100 GT este executată din aluminiu și fibră de carbon, ce a rezultat într-o greutate proprie de 1.9 tone, pe fundalul dimensiunilor impunătoare de 5.8 metri în lungime și 2.4 metri în lățime. La interior au fost păstrate elementele
de control pentru șofer, precum volanul și pedalele, însă conceptul are inclus un sistem de pilot complet automatizat. Farurile și blocurile optice spate sunt compuse doar din elemente microscopice OLED, ce domină și interiorul.
Habitaclul nu inlcude ecrane tradiționale pentru cadranele de bord și sistemul multimedia – locul acestora a fost preluat de un head-up display
de dimensiuni mari, cu sistem asistent personal Bentley Personal Assistant cu comenzi vocale. La interior sunt prevăzute locuri pentru 4 persoane,
iar scaunele destinate șoferului și pasagerului față oferă un confort maxim și un diapazon imens de ajustări automatizate.
Conceptul este propulsat de
4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Britanicii nu au dezvăluit puterea maximă disponibilă, dar au anunțat un cuplu maxim de 1,500 Nm. Electromobilul poate accelera până la 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde și atinge o viteză maximă de 300 km/h. Bateriile, ce alimentează motoarele electrice sunt capabile să asigure o autonomie de circa 700 km.

Publicul va putea admira îndeaproape noul Bentley EXP 100 GT la expozițiile auto ce vor avea loc până la finalul acestui an, după care conceptul va fi expus în muzeul britanicilor.
O primă întruchipare de serie a conceptului își va face apariția pe parcursul următorilor 15 ani, iar până atunci anumite elemente debutate pe concept își vor face apariția pe modelele de serie curente.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,803
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!