Bornă importantă atinsă de cehi: Skoda a produs peste 12 milioane de cutii de viteze la uzinele din Cehia

Skoda anunță atingerea bornei de 12 milioane de cutii de viteze produse la uzinele din Cehia. În prezent uzinele din Mlada Boleslav și Vrchlabi produc 3 tipuri de transmisii pentru mai mulți producători din portofoliul Volkswagen Group, iar timp de 19 ani în Cehia s-au produs peste 12 milioane de cutii de viteze.

În prezent, la uzinele respective se produc transmisiile MQ200 – pe parcursul anului trecut cehii au asamblat 371,700 de astfel de cutii de viteze, utilizate pe diverse modele din cadrul Concernului Volkswagen, cu motoare pe benzină, cu volum cuprins între 1.0 și 1.6 litri. Cutia respectivă a ajuns pe linia de producție din Mlada Boleslav din anul 2000, iar zilnic aici sunt produse circa 1,600 transmisii MQ200, pe când numărul total a acestora a depășit borna de 7.2 milioane timp de 19 ani.
În 2011 uzina din Mlada Boleslav a început producția cutiei MQ/SQ100, destinate propulsoarelor pe benzină de 1.0 litri. În prezent cehii asamblează circa 900 transmisii de acest tip zilnic, iar numărul total al acestora, timp de 8 ani, a atins 2 milioane unități.

Cutia robotizată DQ200, cunoscută cu denumirea DSG, cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, este produsă la uzina din Vrchlabi din 2012, unde zilnic sunt produse circa 2,200 astfel de cutii, iar timp de 7 ani numărul total al cutiilor de acest tip, lansate de uzina cehă, a depășit 2.7 milioane unități.

Transmisiile asamblate în Cehia sunt destinate în special modelelor din cadrul Skoda, SEAT și Volkswagen. Anul 2018 a fost cel de-al cincilea an consecutiv, când uzinele din Mlada Boleslav și Vrchlabi au produs cumulativ peste un milion de cutii de viteze.
0
1,409
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!