Cadillac a actualizat SUV-ul XT5: modelul a primit un design revizuit și îmbunătățiri tehnice

După ce cu o lună mai devreme s-a modernizat pe piața chineză, actuala generație Cadillac XT5 se prezintă în versiunea facelift pentru piața americană. Actualizarea a adus practic aceleași modificări în materie de design pentru ambele versiuni, însă crossover-ul destinat pieței americane a beneficiat de actualizări tehnice mai consistente.
La nivel de design exterior Cadillact XT5 a primit un calandru cu o structură interioară revizuită și o bară de protecție frontală modificată. Farurile LED adaptive sunt acum incluse pentru toate nivelele de echipare, inclusiv cel incipient. În total, însă, după actualizare americanii vor oferi clienților la alegere doar trei nivele de echipare: Premium, Premium Luxury și Sport. Cea din urmă se distinge de primele două cu elemente decorative exterioare de culoare neagră în schimbul inserțiilor cromate, iar la nivel de substrat tehnic va include și o suspensie resetată pentru un regim de rulare mai intens.
Una dintre principalele modificări vine la interior, unde își face loc sistemul multimedia Cue de a treia generație cu ecran de 8 inch. Sistemul poate fi operat tactil, dar și prin intermediul noii rotile situate pe tunelul central. Oglinda retrovizoare interioară este de dimensiuni mai mari și include un display cu afișajele imaginilor captate de camera de marșarier. Afară de aceste modificări, americanii raportează o izolare fonică îmbunătățită, un asistent de parcare automat modernizat și apariția sistemului de viziune de noapte, iar sistemele de siguranță activă pot opri automatizat mașina în cazul apariției obstacolelor sau pietonilor și în timpul mersului în marșarier.
Lista motorizărilor a fost suplinită cu o nouă unitate incipientă pe benzină din seria LSY, de 2.0 litri, turboaspirată și cu 4 cilindri. Benzinarul livrează 241 CP și 350 Nm. Unitatea V6 de 3.6 litri, aspirată natural, ce livrează 314 CP și 367 Nm rămâne fără schimbări în oferta americanilor.
O mare noutate este pensionarea cutiei automate cu 8 rapoarte, livrate anterior de Aisin. Locul acesteia pentru toate motorizările a fost preluat de noua cutie cu 9 rapoarte, dezvoltate în cadrul General Motors. Standard versiunile Premium și Premium Luxury sunt echipate cu sisteme cu tracțiune doar pe puntea față, în timp ce sistemul de tracțiune integrală este oferit opțional. Pentru nivelul de echipare Sport tracțiunea 4x4 este oferită standard.

Livrările Cadillac XT5 facelift vor demara până la sfârșitul verii în SUA, iar ulterior, cu mici modificări, SUV-ul actualizat își va face apariția și pe celelalte piețe.
0
328
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!