Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cariera lui Mercedes-Benz X-Class se apropie de sfârșit - modelul va fi eliminat curând din gamă!

17 Iulie 2019 - 09:08
Redacţia PiataAuto.md
După mai multe luni de pierderi mari înregistrate de concernul Daimler, conducerea analizează posibilitatea eliminării complete din gamă a primului pick-up Mercedes-Benz X-Class. De la startul vânzărilor X-Class nu a reușit să capete o cerere admisibilă pentru a rămâne pe linia de producție, iar prețul pentru acesta este mult prea mare în condițiile actuale de piață.
Informațiile despre sfârșitul de carieră a noului Mercedes-Benz X-Class au fost distribuite de Automotive News, cu referire la surse din cadrul concernului german. Zvonurile, însă, nu au fost deocamdată confirmate oficial. Chiar și așa, probabilitatea eliminării pick-up-ului din gamă este foarte mare, pe fundalul vânzărilor modeste și perderilor înregistrate de concern în ultimile luni. Mercedes-Benz X-Class nu a reușit să obțină popularitate în rândul clienților, cel mai probabil, din cauza prețului de pornire prea mare – în Germania pick-up-ul poate fi achiziționat pentru cel puțin 37,300 euro, iar pentru această sumă clienții vor primi un model extrem de modest echipat. De altfel, de la lansare și până în prezent, X-Class a fost comercializat în doar 16,700 unități, fiind oferit în Europa, țările CSI, Australia și majoritatea țărilor africane.
Astfel, X-Class generează acum pierderi pentru Mercedes-Benz, iar din acest motiv anterior au fost anulate planurile lansării producției pick-up-ului la uzina Renault din Argentina, uzina Nissan din Spania fiind unica bandă de producție pentru X-Class.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter