Carlos Ghosn cere despăgubiri în valoare de 15 milioane euro de la Nissan și Mitsubishi!

Fostul director executiv al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, a dat în judecată companiile nipone după ce a fost eliberat din funcție. Omul de afaceri solicită despăgubiri în valoare de 15 milioane de euro, după ce a fost, potrivit lui, demis din funcție fără motive întemeiate.

Ghosn a atacat în instanță cele două companii nipone în Olanda, unde are reședință fiscală. Potrivit avocaților lui Ghosn, legea din Olanda prevede că directorul executiv al unei companii nu poate fi demis din funcție fără a fi informat despre acuzațiile care i se aduc, care mai trebuie însoțite de dovezi.
Avocații declară că Carlos Ghosn nu a fost informat despre motiviele ce au servit drept temei pentru demitere, iar astfel ar fi fost încălcată legislația Olandei. Procesul va fi analizat de una din instanțele din Amsterdam, însă la moment nu se cunoaște data primei ședințe pe acest caz. Oficialii Nissan și Mitsubishi nu au venit deocamdată cu o reacție.

Amintim că anterior Carlos Ghosn a fost de câteva ori arestat în Japonia, fiind învinuit de delapidare și alte infracțiuni de către Nissan și Mitsubishi. Ulterior omul de afaceri a fost eliberat de sub arest pe cauțiune, contra sumei de 4.5 milioane dolari.
0
1,530
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!