Concernul Volkswagen va avea o nouă uzină în Turcia pentru producția modelelor Volkswagen, Skoda și SEAT

După mai multe luni de dezbateri, conducerea Volkswagen Group a ales țara în care va fi construită o nouă uzină – Turcia. Anterior în presă apăreau informații precum că germanii analizează posibilitatea construcției unei noi uzine în Bulgaria, România sau Serbia.
Potrivit informațiilor distribuite de publicația germană Automobilwoche, cu referire la surse din interiorul concernului, locul construcției noii uzine a fost ales recent, împreună cu decizia de a mări cota de participare în cadrul distribuitorului de componente pentru automobile din Turcia Dogus Otomotiv. Decizia ar fi fost luată în urma presiunilor acționarilor din Qatar, care dețin o cotă de 17% în cadrul concernului german. Potrivit aceleiași surse, uzina va fi construită în zona industrială IAOSB (Izmir Ataturk Organize Sanayi Bolgesi) din orașul turcesc Izmir. Tot aici de uzine proprii dispun producători precum FIAT, Ford, Honda, Hyundai, Renault și Toyota.
Conform planurilor, uzina își va începe activitatea din 2022 și va fi capabilă să producă anual circa 350 mii automobile. Aici vor fi produse nu doar modelele Volkswagen, dar și modele din gamele Skoda și SEAT. Sarcina principală a noii uzine va fi producția modelelor echipate cu sisteme de propulsie tradiționale, pentru ca uzinele din Europa să poată produce modelele hibride și electrice. Pentru construcția uzinei sunt prevăzute investiții de 1.5-2.0 miliarde euro.
0
1,828
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!