Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Confirmat: Ford va utiliza platforma MEB a celor de la Volkswagen pentru producția electromobilelor

12 Iulie 2019 - 17:12
Redacţia PiataAuto.md
Ford și Volkswagen au semnat un nou acord ce prevede extinderea cooperării dintre cele două concerne. În cadrul Alianței constructorii auto vor face schimb de experiență și vor avea acces la o parte din tehnologiile de ultimă generație – Ford va putea utiliza platforma modulară MEB, dezvoltată de Volkswagen special pentru electromobile de diverse dimensiuni, iar americanii vor ajuta la dezvoltarea noii generații Volkswagen Amarok.
Deși companiile nu vor realiza un schimb de acțiuni, în următorii ani Ford și Volkswagen vor coopera strâns pentru dezvoltarea electromobilelor și sistemelor de condus autonom. Americanii planifică lansarea unui electromobil absolut nou pentru piața mondială până în 2023 și, cel mai probabil, acesta va avea la bază platforma MEB, pe care curând va debuta noul Volkswagen ID.3. Totodată, nu este exclusă apariția noilor SUV-uri pe o platformă unică, cu sigle Ford și Volkswagen.
Potrivit planurilor pentru următorii ani, Ford va ajuta Volkswagen la dezvoltarea noii generații Amarok, or americanii dispun de o experiență vastă în producția pick-up-urilor, ce de mai mulți ani domină piața nord-americană. Noul Amarok, însă, va fi un pick-up de talie medie, dezvoltat pentru Europa, Asia și America de Sud. Tot în cadrul acordului de cooperare, Ford va dezvolta un monovolum comercial, ce va fi comercializat și cu sigla Volkswagen, iar germanii vor dezvolta un monovolum de dimensiuni mai mici, ce va fi comercializat și cu sigla Ford.
Pe lângă modelele noi, ce urmează să fie lansate în comun, cele două concerne vor contribui la dezvoltarea sistemelor de pilot automat – companiile au anunțat investiții în proiectul Argo AI, care va dezvolta un sistem de pilot automat de nivelul IV, ce va fi utilizat de concerne în propriile servicii de car-sharing și livrări.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter