Continental a dezvoltat un propriu sistem de propulsie hibridă de 48V cu motor electric de 30 kW
10 Iulie 2019, 12:33
Compania germană Continental a prezentat un sistem de propulsie hibrid inovator, ce va putea fi ulterior utilizat de constructorii auto pentru propriile automobile hibride. Deși utilizează un sistem electric de 48V, sistemul include și un motor electric, iar germanii punctează că propriul sistem nu este unul de tip mild-hybrid, tot mai răspândit în rândul constructorilor auto, iar asta pentru că sistemul poate asigura o autonomie mai mare în regim 100% electric.

Constructorii auto mondiali lansează în prezent modele cu sisteme de propulsie noi, denumite mild-hybrid, ce includ un generator-starter alimentat de la un sistem electric de 48V. Sistemul aduce un consum de combustibil redus și un nivel mai mic de emisii, însă diferența cu modelele dotate doar cu propulsoare cu combustie internă nu este într-atât de mare, precum în cazul modelelor hibride clasice.
Cei de la Continental prezintă un sistem hibrid propriu, ce include un sistem electric de 48V, dar mai dispune și de un motor electric de 30 kW (circa 41 CP), situat între motorul termic și cutie de viteză. Alimentat de al un set de baterii mai generos (germanii nu au dezvăluit capacitatea bateriei), sistemul poate asigura o autonomie în regim 100% electric mai mare, fără date concrete, însă, și tot în acest regim automobilul ar putea accelera până la 90 km/h. Un alt mare avantaj al noului sistem, numit de Continental, îl constituie costurile de producție reduse, ce ar asigura și un preț final mai accesibil pentru automobil. Potrivit germanilor, automobilele dotate cu noul sistem hibrid vor produce
cu până la 20% mai puține emisii, comparativ cu modelele dotate doar cu propulsoare cu combustie internă, și vor indica un consum de combustibil mai mic cu până la 10%, comparativ cu modelele dotate cu sisteme de tip mild-hybrid.

Germanii nu au anunțat, care dintre producătorii auto vor utiliza noul sistem de propulsie nici termenii apariției primelor modele de serie pe piață. Premiera publică a noului sistem va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în toamna acestui an.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,817
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!