Din 2021 pe străzile orașului Bruxelles mașinile vor putea circula cu viteze de până la 30 km/h!

Autoritățile locale din Bruxelles propun introducerea limitei de viteză de doar 30 km/h pentru automobilele ce vor circula pe drumurile publice. Astfel, limita de viteză ce acoperă în prezent circa 50% din drumurile publice din capitala Belgiei va fi introdusă pentru toate străzile din Bruxelles din 2021.

Scopul principal al noii restricții este de a încuraja cetățenii de a trece la mijloace de transport alternative, precum transportul public și biciclete, pentru a reduce numărul ambuteiajelor și intensitatea traficului rutier.
De altfel, autoritățile marilor orașe europene de mai mulți ani introduc restricții de circulație pentru anumite segmente de automobile, în special pentru automobilele ce nu corespund celor mai noi standarde ecologice. Însă dacă aceste interdicții au ca scop reducerea poluării aerului, atunci măsurile propuse de autoritățile locale de la Bruxelles au ca scop reducerea intensității traficului rutier.

Proiectul se află în prezent la etapa de dezbateri și a provocat critici din partea cetățenilor, în special a taximetriștilor, care sunt de părere că aceste modificări legislative vor avea un impact negativ asupra meseriei lor. Totodată, experții rapoartează o scădere considerabilă a numărului de accidente rutiere pe porțiunile de drum, unde mai devreme au fost introdusă limita de viteză de 30 km/h, în proporție de la 25% la 40%.
Între timp, aglomerația și ambuteiajele creează tot mai multe bătăi de cap și șoferilor din Chișinău, or în orele de vârf principalele străzi din capitală sunt blocate de ambuteiaje, iar autoritățile se pare că nu au încă proiecte de combatere eficientă a ambuteiajelor. Ați fi deacord cu introducerea unor asemenea limite de viteză în Chișinău? Ați fi gata să renunțați la mașina personală în mediul urban în schimbul unui transport alternativ? Vă invităm să dezbateți subiectul în comentarii!
0
1,666
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!