Divizia britanică KIA a pregătit un bolid unic de curse pe baza modelului Stinger GT-S

Divizia britanică KIA prezintă bolidul de curse Stinger GT420, dezvoltat în colaborare cu specialiștii germani din cadrul companiei. Modelul de performanță unic a fost pregătit pe baza versiunii de serie Stinger GT-S și este dedicat în exclusivitate circuitului de curse, unde să demonstreze performanțele de care sunt capabili inginerii constructorului sud-coreean.
Grație modificărilor aplicate de specialiștii britanici și germani, KIA Stinger GT420 este mai ușor cu până la 150 kg, comparativ cu versiunea de serie GT-S. Scăderea greutății a fost posibilă grație eliminării componentelor de la interiorul mașinii, precum bancheta spate și tapiseria, sistemul audio, plafonul panoramic și înlocuirea bateriei standard cu una mai ușoară, livrată de Lite Box. La interior, în schimb, și-a făcut loc o carcasă de siguranță originală, iar scaunele față au fost înlocuite cu unele sport, livrate de Sparco.
Sub capota liftback-ului demențial s-a situat unitatea V6 twin-turbo, de 3.3 litri, oferită și pentru versiunile de serie, însă benzinarul a beneficiat de modificări consistente, pentru un surplus de putere. Aici și-a făcut loc o nouă unitate de control, bujii HKS M45il, un filtru de aer sport pentru sistemul de admisie K&N și sistem de evacuare livrat de Milltek Sport. În urma actualizărilor benzinarul a indicat o putere mai mare cu 58 CP și 50 Nm și indică acum 428 CP și 560 Nm, comparativ cu motorizarea de serie. Cutia automată cu 8 rapoarte a fost resetată pentru o viteză de reacție mai bună în regimurile Sport și Sport+.
Inginerii nu au dezvăluit, însă, caracteristicile dinamice, indicate de Stinger GT420. În schimb echipa raportează un comportament mai bun pe circuitul de curse grație modificărilor aplicate la nivel de suspensie. Amortizoarele adaptive au fost înlocuite cu unele speciale, livreate de Mando, cu arcuri Eibach Pro, iar frânarea este asigurată de componentele sport livrate de Brembo. Jantele standard au fost înlocuite cu unele OZ Racing Leggera, de 19 țoli, îmbrăcate în anvelopele Pirelli Trofeo-R.
KIA Stinger GT420 a fost conceput ca un showcar, menit să prezinte performanțele, de care sunt capabile diviziile britanică și germană a constructorului din Coreea de Sud. Cel mai probabil, în această ipostază modelul nu va putea fi achiziționat, însă în cazul unui interes sporit din partea fanilor, KIA ar putea decide o serie limitată de modele Stinger, dedicate escapadelor pe circuitele de curse.
0
1,802
GALERIE FOTO (44 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!