Dodge prezintă pachetul de modificări Widebody pentru versiunile de performanță Charger SRT Hellcat și Charger Scat Pack

Dodge a pregătit un nou pachet de modificări pentru versiunile de performanță ale sedanului Charger – acestea poartă acum denumirile SRT Hellcat Widebody și Scat Pack Widebody, iar pe lângă aripi evazate modelele de performanță au beneficiat de modernizări ample la nivel de suspensie.
În cazul lui Charger SRT Hellcat, pachetul Widebody aduce aripi față și spate evazate, ce vor aduce un surplus de 90 mm lățimii sedanurilor. Pentru o precizie mai bună și control superb, sedanul a fost echipat cu o suspensie revizuită, cu arcuri rigidizate cu până la 30% și amortizoare adaptive Bilstein cu trei regimuri de rulare, dar și setări noi pentru servodirecție, ce are 3 regimuri de rulare integrate. Sistemul de frânare Brembo a beneficiat de modificări și pe puntea față acum și-au făcut loc etriere cu 6 pistoane.
La nivel de design exterior, versiunile de performanță cu pachetul Widebody inclus se vor distinge în primul rând prin aripile evazate, însă designerii au împrospătat aspectul calandrului și eleronului integrat în capacul portbagajului. Modificările nu aduc noutăți pentru unitatea de propulsie, însă – benzinarul V8 de 6.2 litri livrează 717 CP și este cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte. Cu acest motor sedanul poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în 3.6 secunde, pe când distanța de 1/4 mile este parcursă în 10.96 secunde. Viteza maximă a rămas la același nivel – 315 km/h. În schimb, Dodge Charger SRT Hellcat Widebody indică rezultate mai bune pe circuit – traseul de referință cu o distanță totală de 3.4 km este parcurs acum cu 2.1 secunde mai rapid, decât este capabil predecesorul fără pachetul Widebody.
Setul de modificări poate fi comandat și pentru versiunea Scat Pack, ce include modificări similare cu cele oferite pentru SRT Hellcat. În această versiune Dodge Charger are sub capotă unitatea aspirată natural V8 de 6.4 litri, ce livrează 492 CP și se cuplează la aceeași cutie automată cu 8 rapoarte. În interpretarea respectivă sedanul accelerează până la 60 mph în 4.3 secunde și parcurge distanța de 1/4 mile în 12.4 secunde.
Noul Charger SRT Hellcat va fi disponibil, după actualizare, doar în noua variantă Widebody, ce va avea un preț de circa 70 mii dolari în SUA. Varianta Scat Pack va rămâne în oferta americanilor, cu un preț de circa 40 mii dolari, iar varianta opțională Widebody va aduce un surplus de câteva mii dolari la prețul final. Vânzările vor demara în SUA în toamna acestui an, iar livrările vor începe din 2020.
0
1,630
GALERIE FOTO (132 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!