Dronele în acțiune! Autoritățile din Marea Britanie întreprind măsuri inovatoare contra șoferilor agresivi

Poliția din Marea Britanie anunță lansarea unor măsuri inovatoare în lupta cu participanții la curse ilegale, șoferii vitezomani și cei ce manifestă un comportament agresiv pe drumurile publice – pentru a identifica prompt și a trage la răspundere șoferii nedisciplinați, autoritățile vor utiliza drone.

Dronele vor fi lansate pe străzile Londrei într-un proiect pilot. Deși străzile capitalei britanice sunt împânzite de camere de luat vederi și radare, autoritățile își propun o monitorizare mai avansată a traficului rutier, o monitorizare mobilă, de altfel, cu utilizarea dronelor controlate la distanță. Dronele vor fi echipate cu dispozitive de monitorizare și captare de ultimă generație, capabile să activeze și pe timp de noapte.
Astfel, dronele vor monitoriza traficul la altitudini mari, iar din moment ce în trafic va fi observat un șofer ce circulă cu abateri de la RCR, dronele vor coborî la altitudine mai mică, astfel încât să poată fi observate de șoferi, cu scopul intimidării acestora, or scopul principal este prevenirea încălcărilor, ci nu pedeapsa. Totodată, operatorii dronelor vor putea anunța poliția despre încălcările comise în trafic, pentru ca cei din urmă să poată trage la răspundere șoferii nedisciplinați.

În cadrul proiectului-pilot, ce va avea loc în perioada 22-25 iulie, dronele vor fi angajate în "patrularea" șoselei A10 din Londra, iar în cazul în care proiectul va avea succes, dronele și-ar putea face apariția și pe alte drumuri publice din capitala britanică.
0
1,378
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!