(FOTO) Tesla Roadster a aterizat pe Marte! Cum se simte electromobilul pe noua planetă?

La 7 februarie 2018 avea loc un eveniment deosebit pentru pasionații auto, spațiului cosmic și visători – Elon Musk realiza proiectul absolut nebun de lansare a propriului electromobil în spațiul cosmic, spre Marte. Lansarea a avut loc cu succes și de atunci electromobilul exploarează spațiul alături de manechinul Starman la bordul Falcon Heavy.
Misiunea "echipajului" Falcon Heavy a fost de a prezenta capacitatea rachetei de a livra pe orbită încărcături utile pentru alte dispozitive aflate în misiuni în spațiul cosmic, însă în loc de a lansa plăci de beton și metal, Elon Musk a decis că va fi mai captivant să-și lanseze propriul electromobil. Evenimentul a uimit comunitatea internațională, generând discuții, glume și mii de subiecte de știri. Mai nou, designerul Andrei Lacatusu din România a încercat să-și imagineze cum ar arăta aventurile lui Starman și Tesla Roadster pe Marte, dacă electromobilul ar putea ateriza pe Planeta Roșie.
În realitate electromobilul nu va ajunge pe Marte, nici măcar teoretic. Conform planurilor inițiale, Falcon Heavy trebuia să ajungă pe orbita Planetei Roșii unde să se transforme într-un satelit. O eroare în calculele preliminare, însă, a dus la stabilirea unei orbite absolut diferite și, pe parcursul următorilor ani Falcon Heavy și Tesla Roadster vor intersecta orbita planetei Marte și va parcurge în apropierea planetei Pământ.
0
857
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!