Ford ar putea produce electromobile pe platforma modulară Volkswagen MEB!

Se pare că în următoarele zile în indistria auto mondială va fi anunțat un nou parteneriat istoric – potrivit informațiilor distribuite de Reuters, concernele Ford și Volkswagen au ajuns la o înțelegere în urma căreia americanii vor utiliza platforma modulară, dezvoltată de germani, pentru lansarea propriilor electromobile! Potrivit informațiilor apărute în presa occidentală, un anunț în acest sens ar urma să fie făcut oficial de reprezentanții celor două companii în următoarele două zile.

Concernele Ford și Volkswagen au avut anterior proiecte comune, iar un parteneriat recent a fost semnat în vara anului trecut, conform căruia companiile urmează să dezvolte în comun vehicule utilitare de diverse dimensiuni, cu scopul principal de reducere a costurilor. Tot atunci companiile au anunțat că negocierile vor continua, iar parteneriatul ar putea fi extins.
Astfel, în urmă cu câteva ore Reuters a comunicat, că Ford și Volkswagen ar fi ajuns la o înțelegere pentru utilizarea platformei modulare MEB, dezvoltate de Volkswagen pentru producția electromobilelor pentru majoritatea brandurilor ce fac parte din portofoliul germanilor. Potrivit informațiilor preliminare, platforma va putea fi utilizată de Ford pentru producția propriilor modele electrice. Pe lângă utilizarea platformei, cele două concerne ar fi convenit să dezvolte în comun tehnologiile autonome pentru viitoarele modele de serie.

Platforma MEB a fost dezvoltată în cadrul Volkswagen Group special pentru viitoarele electromobile comercializate cu diverse branduri ce fac parte din concernul german, inclusiv Audi, Porsche, SEAT, Skoda și Volkswagen. Platforma modulară prevede producția electromobilelor de diverse dimensiuni, de la compacte la SUV-uri de talie medie. De menționat, că Volkswagen nu a exclus posibilitatea transmiterii platformei altor constructori, din afara grupului german, pentru dezvoltarea propriilor automobile, însă ținând cont de eforturile colosale și mijloacele financiare imense investite în dezvoltarea unei platforme practice și cu adevărat revoluționare, ne întrebăm ce ar putea oferi cei de la Ford în schimbul platformei?
0
1,218
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!