Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Imagini "spion": designul exterior și habitaclul noii generații Skoda Octavia a fost deconspirat!

16 Iulie 2019 - 09:48
Redacţia PiataAuto.md
Au rămas doar câteva luni până la debutul mondial al noii generații Skoda Octavia, iar designul exterior și ambianța anterioară a acesteia nu mai este un mister – spionii auto au surprins pe drumurile publice prototipul de teste a break-ului de generație nouă și au reușit să preia și câteva imagini de la exterior.
Astfel, prototipul a fost surprins cu partea frontală aproape necamuflată și a etalat formele blocurilor optice față, care par să aibă un design combinat a blocurilor optice Skoda Superb și Scala. De altfel, semnăturile LED ale luminilor de zi integrate în blocurile optice față au și câteva tangențe cu cele de pe modelele Audi de generații precedente. Linii de design comune cu generația actuală Octavia pot fi urmărite, însă, în bara de protecție față și calandrul protejat după un scut din plastic protector. De asemenea, de la gama actuală vor fi preluate muchiile de design poziționate lateral pe caroserie și portiere, iar la posterior putem aștepta blocuri optice inspirate de la noile Scala și Kamiq, în versiune europeană, prototipul de teste a avut aceste elemente camuflate, însă.
La nivel de ambianță interioară cehii pregătesc mai multe noutăți captivante pentru seria de modele Octavia. Astfel, noua generație va avea un habitaclu asemănător cu viitorul Golf 8, cu un ecran imens al sistemului multimedia, care să domine consola centrală, urmat de un set de butoane pentru activarea sistemelor de primă necesitate și gurile sistemului de ventilare. Cel puțin versiunile de top vor dispune de cadrane de bord digitale, în schimbul celor tradiționale, iar designul acestora poate fi urmărit parțial pe noile poze "spion". O altă curiozitate s-a situat pe tunelul central, unde în locul levierului tradițional a cutiei automate de viteză s-a situat un selector static, inspirat din jocurile virtuale.
Noua generație Skoda Octavia are la bază platforma modulară MQB, pe care o împrate cu modelele Volkswagen Golf, SEAT Leon și Audi A3, iar astfel modelele vor dispune de o listă foarte apropiată de sisteme și opționale la bord, dar și o arhitectură asemănătoare a ambianței interioare. De altfel, gama motorizărilor va fi și ea în mare parte identică – sub capota noii Octavia se vor situa benzinarele turboaspirate din seria TSI de 1.0, 1.5 și 2.0 litri. Nu vor lipsi nici variantele turbodiesel de 1.6 și 2.0 litri, iar ulterior Octavia va beneficia în premieră de o variantă plug-in hybrid, dar și mai multe versiuni mild-hybrid.
Premiera mondială a noii Skoda Octavia va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie a acestui an. Vânzările vor demara până la sfârșitul anului curent, iar livrările noilor Octavia în Europa vor începe din 2020.

Sursă foto - Carscoops
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter